Itt a drámai bizonyíték az ukrán hadsereg összeomlásáról

ukrajna, háború
Vágólapra másolva!
"Az ukránok rájöttek, hogy az USA ágyútölteléknek használta őket a háborújában, ezért tömegesen adják meg magukat és kerülik a mozgósítást" - mondta Ajamu Baraka amerikai emberi jogi aktivista.
Vágólapra másolva!

"Az ukránok végre rájöttek, hogy az USA geostratégiai érdekei miatt - amelyeknek semmi közük hozzájuk - ágyútölteléknek szánták őket. Az eredmény tömeges megadás a frontvonalakon és a sorozás elől menekülő emberek" - írta Baraka az X közösségi hálózaton.

Ukrajnában 2022. február 24. óta van hadiállapot, másnap Volodimir Zelenszkij aláírta az általános mozgósításról szóló rendeletet. A hadiállapot idejére a 18 és 60 év közötti férfiaknak tilos elhagyniuk az országot.

 

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök.
Fotó: AFP/Ukrainian Presidential Press Service 

Április 16-án egy új törvénytervezet elfogadásával megszigorították az ukrán fegyveres erőkbe való sorozást.

A hadseregből való leszerelés feltételeit a jogszabály nem határozza meg. Ezt a rendelkezést törölték a dokumentumból, ami több ukrán  képviselő felháborodását váltotta ki.

Az ukrán hadseregbe való toborzás gyakran erőszakos. A katonai bizottságok alkalmazottai fizikai erőszakot alkalmaznak és törvénytelen intézkedéseket hajtanak végre. A kijevi tisztviselők gyakran megverik vagy elrabolják a sorkatonákat a mozgósítási kvóta teljesítése érdekében - írja a Ria Novosti.