Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Kitör a harmadik világháború, ha a NATO az orosz csapatokat megtámadja, Medvegyev teljesen nyíltan beszélt erről

Vágólapra másolva!
Ha a NATO megtámadja Oroszország csapatait Ukrajnában, harmadik világháború lesz – írja X-oldalán Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke, Putyin egyik legközvetlenebb bizalmasa.
Vágólapra másolva!

A Portfolio szemléje szerint Medvegyev Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter nyilatkozata miatt szólalt meg.” Sikorski azt mondta, hogyha Oroszország atomfegyvert használ Ukrajnában, a NATO hagyományos eszközökkel meg fogja támadni az Ukrajnában állomásozó orosz csapatokat, és kitolja őket az országból. Abban az esetben is így történik Sikorski szerint, ha a csapásban senki nem hal meg.

A portál szerint ez a terv egyébként jó eséllyel valós, 2022 végén figyelmeztette erre az Amerikai Egyesült Államok Moszkvát, amikor úgy tűnt, az orosz vezetés atomfegyver bevetését fontolgatta Ukrajnában. Jó eséllyel volt olyan terv a moszkvai döntéshozók asztalán, melyben harcászati nukleáris csapással akarták megfékezni az akkor igencsak eredményes ukrán őszi offenzívát. Medvegyev azt írta: az amerikaiak nem pontosan ugyanazt mondták, amit Sikorski, ami azért is érdekes, mert 

ő az első orosz vezető politikus, aki nyilvánosan elismerte, hogy kaptak valamilyen fenyegetést az Egyesült Államoktól.

Hozzátette:

HA A NATO MÉGIS CSAPÁST MÉR AZ UKRAJNÁBAN ÁLLOMÁSOZÓ OROSZ CSAPATOKRA, KIROBBAN A HARMADIK VILÁGHÁBORÚ.

Azt kifejtette: ha világháború lesz, Lengyelország elsődleges célpont lesz az orosz nukleáris csapásmérő erőknél, különösen, ha ahogy korábban ígérték, amerikai nukleáris fegyvereket fogadnak be területükre.

A lengyelek sértődöttek. 400 éve azok

– zárta gondolatait Medvegyev. 

Kicsit kevesebb mint 400 éve volt a szmolenszki háború, amikor az orosz cárság megpróbálta elvenni Szmolenszket a Lengyel-litván uniótól, az orosz politikus valószínűleg innen datálja a lengyel-orosz ellenségeskedést.

 

Elképesztő háborús hangulat

Korábban beszámoltunk róla, hogy Brüsszel egyre hisztérikusabb: közvetlenül az új Európai Parlament, és az új bizottság felállítása után megkezdenék a Weber-terv megvalósítását, vagyis az Európai Unióban kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítását. Az intézkedés népszerűtlen a legtöbb országban, hiszen az emberek jelentős többsége nem akar háborúba menni - és legfőképp nem akarja, hogy fiai, lányai, unokái háborúba menjenek. Ezért történhetett meg, hogy már a kampányidőszakban is bedobták a témát, hogy a polgárokat hozzászoktassák a gondolathoz.

Atomfegyverek, sorkatonaság, nukleáris készültség, a békepárti álláspont feladása – elképesztő háborús hangulat uralkodik egész Európában, és egyre inkább úgy tűnik, nem Oroszország robbanthatja ki a harmadik világháborút, hanem éppen a nyugat-európai politikusok sodorják a kontinenst a katasztrófa szélére. 

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint egy újabb világháború minimum Európa, de akár a teljes fejlett világ pusztulását eredményezné. A szakértő rámutatott arra is, hogy Manfred Weber javaslata a kötelező európai sorkatonaságról számos pontban törvénybe ütközik. Bővebben a témáról ITT olvashat!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről