Elítélte a bíróság az amerikai horrorállatkertet

Már nem magányos a világ legmagányosabb elefántja, Kaavan
Már nem magányos a világ legmagányosabb elefántja, Kaavan
Vágólapra másolva!
Elmarasztaló ítéletet hozott egy virginai bíróság egy magán állatkerttel szemben, mivel bebizonyosodott, hogy állataikkal kegyetlenül bántak - írta a Fox News. 
Vágólapra másolva!

A Natural Bridge magán állatkerttől korábban 96 állatot foglaltak le, miután felmerült, hogy az állatokat nem megfelelően tartják, esetenként kínozzák. Az állatkert egyik ingatlanában például a fagyasztóban több elhullott állatot és állati részeket találtak, de volt olyan is, hogy

a látogatási idő alatt döglött kecskék feküdtek felpuffadva a karámjukban.

A bíróság ezért a lefoglalt 96 állatból 57-et humánus szervezeteknek, állatmenhelyeknek ad, a maradékot visszakapja az állatkert; ezekben az esetekben

a felperes állam nem tudta bizonyítani, hogy rosszul tartják őket.

Az állatkert tulajdonosainak, Karl és Deborah Mogensennek az ügyvédei olyan állatkerti szakértőket hívtak be, akiknek vallomása ellentmondott az állami tanúk által leírt drasztikus körülményeknek.

A bíróság annyiban kedvezett a tulajdonosoknak, hogy elutasította az állam azon kérését, hogy az állatkertet a következő öt évben előre be nem jelentett módon ellenőrizzék - írta a portál.

Ahogy beszámoltunk róla, 2023 novemberében elpusztult a világ legszomorúbb elefántja. Egy philadelphiai állatkertben rejtélyes körülmények között halt meg öt szurikáta.

Címlapi képünk illusztráció!