Mandulás brokkolileves

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A mai napon egy egyszerű, de finom leves elkészítését mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 5 dl tej, 100 g szeletelt mandula, őrölt szerecsendió, őrölt fehérbors, 1 zöldségleves kocka, só

Tegyük egy fazékba a megmosott és rózsáira szedett brokkolit, ha friss brokkolit használunk, a gyengébb szárait is beletehetjük. Öntsük fel annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje.

A mandulát tegyük tiszta és száraz serpenyőbe, állandó kevergetés mellett pirítsuk aranysárgára, a felét tegyük a levesbe. Fűszerezzük őrölt fehérborssal, őrölt szerecsendióval, sózzuk és a leveskockát is adjuk hozzá. Főzzük tíz percig, majd öntsük hozzá a tejet is. Forraljuk jól össze, majd merülő mixerrel pürésítsük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljuk leveses csészékbe vagy tányérokba, tetejét bőven szórjuk meg pirított mandulával.