Grillezett zsályás kukoricadara-lepény

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy puliszkás étel receptjét mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 200 g kukoricadara, 2 evőkanál vaj, 3 szál friss zsályalevél, só

Egy lábasban forraljunk fel egy liter vizet, tegyünk bele egy evőkanálnyi vajat, és ízesítsük sóval. Lassan, állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a kukoricadarát. Adjuk hozzá az összevágott zsályalevelet, kis lángon főzzük legalább tíz percig. Vigyázzunk, a kevergetést ne hagyjuk abba, mert nagyon könnyen leéghet.

Ha elkészült, vegyük le a tűzről. Egy közepes méretű tepsit vagy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, öntsük bele a még meleg puliszkát. Simítsuk legalább egy centi vastagságúra.

Ha kihűlt, vágjuk nagyobb darabokra. Olajjal megkent grillsütő lapján süssük aranysárgára. Sütés közben darálhatunk rá borsot és megszórhatjuk reszelt parmezánsajttal is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Zsálya helyett használhatunk másféle friss fűszernövényt is. Nagyon jól illik hozzá a petrezselyem, a bazsalikom, az oregánó, a kakukkfű, a zellerlevél és a lestyán is.