Dobgép van az agyában

Vágólapra másolva!
A berlini !K7 kiadó biztosra ment, végighallgatta az amerikai őstechnós, Carl Craig majd' két évtizedes munkásságát, összecsipegetett kétlemeznyi életművet, melyet Session címen február végén a boltok polcaira küld.
Vágólapra másolva!

A detroiti elektronikus szcéna egyik legnagyobb és legrégebbi sztárja Carl Craig, aki majdnem két évtizede jelenteti meg lemezeit különböző művészneveken és készít remixeket. Az elmúlt tizennyolc esztendő terméséből válogatott a berlini !K7 kiadó egy duplacédényi anyagot, melyet Sessions címmel február végén dobnak majd piacra.

A válogatáson szerepel Carl Craig több projektje is, így a Paperclip People, a 69 és az Innerzone Orchestra, valamint olyan előadók, mint a Beanfield, az X-Press 2, a Faze Action, sőt még Cesaria Evora is, akiknek a dalaihoz Carl Craig készített remixeket korábban.

A duplaalbumon néhány eddig kiadatlan ritka felvétel is helyet kapott, valamint szerepel a válogatáson a kanadai Junior Boys duó Like A Child című számából készült remix is, melyet idén Grammy-díjra is jelöltek.

Carl egyedülálló hangzásában mindenképp szerepet játszik a 808-as dobgép, és az acidjazzes basszusfutamok. "A szívem a 808-as ütemére dobog, a vérem szignálhullámokkal áramlik" - mondta egyszer magáról a dj-producer.

A Session-t mindazonáltal több kritika érte már fórumokon és blogokon. Azt mondják, a válogatás nem elég tematikus, és ha már egy ilyen gyűjteményről van szó, nem ártott volna több régebbi Craig-munkát is rátenni, és nem csak az utóbbi idők termését.

Craig munkában

Neon Music