Tiszta szívvel - emlékezik a magyar underground

Vágólapra másolva!
Sajátos koncerttel emlékezik meg József Attila születésének századik évfordulójáról a magyar underground: április 22-én, pénteken Tiszta szívvel címen rendeznek emlékestet a költő tiszteletére.
Vágólapra másolva!

Az estet nyolc órakor a Menza Brothers triója nyitja meg, azaz egyszerre áll majd a színpadon Para-Kovács Imre, Vágvölgyi B. András és drMáriás. Az önmagát csak Szabad Tudományos Akadémia-díjas szerzőkként definiáló hármas kevéssé ismert, ám a megszokottnál is megdöbbentőbb új és régi írásokat ad elő - természetesen a saját fiókjukból -, s közben alkalmi szürreál dadaista és szocio-realista improvizációra is nyílik majd alkalom. Utóbbi alapján mondjuk: akinek tetszett a Lomtalanítás, valószínűleg az élő performanszban sem fog csalódni.

Este kilenctől aztán a Kalambo Kutyája pörgeti fel a hangulatot: az ország első számú és feltétlenül legvidámabb kocsmazenekara sok fúvóssal, kiváló lendülettel és felvilágosult humorral áll majd a közönség elé, hogy némi ska-punk-reggae-be oltott életbölcsességgel szórakoztassa a nagyérdeműt.

Tíz órától az oroszországi turnéjáról nemrégiben visszatért Pop Ivan tart továbbképzést a progresszív hangzás jelenéről és közeljövőjéről. Tehetik ezt annál is inkább, mert külföldi tartózkodásuk során arra kaptak felkérést, hogy egy válogatáslemezen keresztül mutassák be a magyar újvonal színe-javát.

Így jelenhetett meg a moszkvai Stereo újság ingyenes mellékleteként 100 ezer példányban a Chakra Hacker, a Kiss Erzsi Zene, a Kampec Dolores, a Másfél és a Tudósok munkásságából válogató album, melyről természetesen egy Pop Ivan-ízelítő sem hiányozhatott. A zenekar most kill-bill-jazz koncertet ígér, bármit jelentsen is ez és bárhogy kötődjön is József Attilához.

Ezt követően Barangó szavalja el József Attila Tiszta szívvel című versét, majd a Tudósok mutatja be új, I Live Science című lemezét. Aki ismeri drMáriás csapatát, dada-diszkó-dzsessz-punk összhatásra számít, és joggal. Az estét DJ Pumi Lemonade és DJ Kanada Káosz korongozása zárja majd.

Tiszta szívvel, Kultiplex (IX., Kinizsi u. 28.), április 22., péntek, 20.00