A labdarúgó-Eb osztrák sztárjai lehetnek: Aufhauser, Ivanschitz, Leitgeb

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

René Aufhauser

A középpályás 1976. június 21-én született Voitsbergben, és első klubja az AKS Köflach volt, majd szülővárosa csapatában is megfordult.

Utóbbi gárdával a harmadosztályban szerepelt, és ott fedezte fel őt az Austria Salzburg tehetségkutatója, aki rögtön szerződést is ajánlott az addig csak amatőrként futballozó, elektroműszerészi végzettséggel rendelkező Aufhasuernek.

A fiatal középpályás 1997 januárjában írta alá első profi szerződését, és rögtön alapember lett a salzburgi együttesben, amellyel bajnokságot is nyert. Az utánpótlás-válogatottba is bekerült, és mivel jó formáját állandósítani tudta, így 2001-ben a nagyválogatottba is behívták - pályára azonban nem lépett. Pedig éppen akkoriban került ki a Salzburg kezdő tizenegyéből, ami miatt átigazolt a Grazer AK-ba.

A graziaknál gyorsan meghatározó játékos lett, és így végre a nemzeti tizenegyben is bemutatkozhatott. 2004-ben bajnokságot nyert a GAK-kal, és ezt követően több külföldi egyesület is érdeklődött iránta, de végül sem az Everton FC, sem a Fulham FC ajánlata nem realizálódott.

Forrás: EPA

Egy évvel később visszatért a salzburgiakhoz, ahol jelenleg is kulcsfigurának számít, akárcsak a nemzeti tizenegyben. A válogatottban közel 50 alkalommal lépett pályára, 2006 novemberében a Trinidad és Tobago elleni találkozón mesterhármast ért el.