Vágólapra másolva!
Dárdai Márton a török válogatott elleni győztes felkészülési mérkőzésen bemutatkozott a magyar labdarúgó-válogatottban.

A többszörös német utánpótlás válogatott középhátvéd januárban jelentette be, hogy a jövőben a magyar felnőttválogatottban szeretne szerepelni, Marco Rossi pedig meg is hívta a német másodosztályú Hertha védőjét a magyar csapat márciusi felkészülési meccseire.

Az egész családom, a barátnőm, a kutyám, mindenki magyar, én meg a két tesóm Berlinben születtünk és itt nőttünk fel, de mikor lehetett, mentünk Magyarországra, ez egy érzelmi dolog, nem tudom jobban megmagyarázni, jobban szurkolok a magyaroknak, mint a németeknek”

- nyilatkozta az elmúlt napokban Dárdai Pál középső fia arra a kérdésre, hogy miért a magyar válogatottat választotta. Hozzátette, korábban is minden meccsen szurkolt a magyaroknak, és nagyon várja, hogy szerepelhessen a címeres mezben.

Magyarország, Törökország, labdarúgás, mérkőzés, válogatott, 7. adag
Dárdai Márton csereként pályára lépve bemutatkozott a magyar válogatottban
Fotó: Origo - Csudai Sándor / Origo - Csudai Sándor

Dárdai bemutatkozott a válogatottban

Nos, ez a pillanat a törökök elleni barátságos mérkőzés 67. percében jött el, amikor Marco Rossi szövetségi kapitány Balogh Botond helyére pályára küldte a Hertha BSC játékosát. A mérkőzést végül a magyar válogatott 1-0-ra nyerte Szoboszlai Dominik góljával.

A debütáló Dárdai a mérkőzés után az M4Sport kamerái előtt értékelt.

"Nagyon izgultam, mert itthon voltam az Eb alatt is, néztem akkor is az EB-meccseket, a szurkolók pedig elképesztőek voltak. Nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam a válogatottban. A srácok nagyon jól fogadtak az első naptól kezdve, úgyhogy szerintem jó lesz ez” - mondta Dárdai.