Vágólapra másolva!

Pound családfáját ingyen készítették el a mormonok



A Salt Lake City-i mormon egyház ingyen készítette el Richard Poundnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnökének családfáját. Szakértők szerint ez más esetben akár 50 ezer dolláros költséggel is járhat.

Dale Bills, a mormon egyház szóvivője elmondta: egy-egy családfa összeállítása valóban több ezer dollárba kerülhet, Poundét viszont önkéntesek készítették - ingyen. A mormonok világszerte híresek a családtörténeti kutatásaikról, többek között Bill Clinton jelenlegi és Ronald Reagan egykori amerikai elnök felmenőit is ők foglalták rendszerbe.

"Az elmúlt napokban ugyan a korrupciós ügyekben illetékes amerikai vizsgálóbizottságoktól újabb jelentést kaptunk, amelyben tíz NOB-tag neve szerepel, de Dick Pound kanadai alelnöké nincs köztük. Számomra ez a gyanúsítás teljesen új fejlemény" - nyilatkozott az MTI-nek Schmitt Pál, a NOB első alelnöke, aki Kárpáti Rudolf temetésére érkezett haza.

"Salt Lake Cityből egyébként részletes, mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptunk, amelyben még esetleg egy dollár kifizetése, vagy felhasználása is szerepel" - fűzte hozzá a hazai ötkarikás szervezet elnöke, aki határozottan kijelentette: Pound nevével ebben a jelentésben nem találkozott.

Schmitt ismételten annak a meggyőződésének adott hangot, hogy egyesek, különösen akik gyanúba keveredtek, másokat is igyekeznek "befeketíteni" - alaptalanul.

"A NOB vizsgálóbizottsága a sajtóban megjelenő különböző vádaskodásokkal nem foglalkozik, viszont minden olyan esetben, amikor a gyanút hitelt érdemlően bizonyítani lehet, a vétkesekkel szemben szigorúan eljár, tekintet nélkül arra, hogy az illető esetleg milyen magas tisztséget tölt be a nemzetközi olimpiai mozgalomban" - jelentette ki Schmitt Pál. (MTI)

Ajánló: