Vágólapra másolva!
Szinte minden országban élnek a labdarúgást őrült módon szerető emberek, akik mindent megtesznek azért, hogy kedvenc klubjuk beépüljön napjaikba. Egyesek például csak az egyesület színeinek megfelelő ruhát viselnek, sőt minden használati tárgyuk ebben a színösszeállításban pompázik.

Törökországban sincsen ez másként, a félholdasoknál néhány évvel ezelőtt egy újabb őrület szedte "áldozatait": a drukkerek kedvenc csapatuk nevét magába foglaló rendszámtáblákra vágytak. Az Isztambulban élők esetében ez a következőképpen nézett ki: a rendszám első két számjegyének mindenképpen 34-nek kellett lenni, mivel ez utalt a városra. Ezt követően öt karaktert lehetett felhasználni, amelyek számok és betűk egyaránt lehettek.

Ebből következett, hogy a Besiktas fanatikusai közül mindössze 99-en részesülhettek abban a gyönyörben, hogy autójuk rendszáma az imádott klubra utalt, mivel a Besiktas teljes neve Besiktas Jimnastik Kulübü, aminek a rövidítése BJK. E mellé már csak két számjegy fért, s 01-től 99-ig terjedhetett a számozás. Nem véletlen, hogy a drukkereknek kétezer fontnak megfelelő összeget kellett kifizetniük azért, hogy megkapják a kért rendszámot. A Galatasaray és a Fenerbahce drukkerei valamivel jobban jártak, lévén mindkét egyesületet két betűvel lehet jelölni: GS, illetve FB, vagyis majd ezer rajongójuk lehet boldog.

Azzal viszont egyedül a Fenerbahce büszkélkedhet, hogy csillagot neveztek el róla. Az isztambuli egyesület egykori kosárlabdázója, Erken Icsel - aki sikeres üzletember hazájában - kitalálta, hogy micsoda dicsőség lenne a Fenernek, ha az égre pillantva hivatalosan is a klub nevét viselő csillagot lehetne látni. Az elhatározást tett követte, levelet írt az Egyesült Államokban működő Nemzetközi Csillagnyilvántartó Társaságnak, kifizette az ilyenkor esedékes összeget, és innentől kezdve az eddig Hydra RA 100 névre keresztelt égitestet Fenerbahcénak nevezik.

A Fenernél természetesen mindenre odafigyelnek, bevett szokás, hogy a meccsek előtt a klub samandirai edzőközpontjában mohamedán szokások szerint feláldoznak egy birkát, majd együtt imádkoznak a győzelemért. Néhány éve azonban az egyik ilyen rituális áldozathozatal után furcsa jelenetek zajlottak le. A csapat orvosa ugyanis azt gondolta, hogy itt az ideje az influenza elleni oltások beadásának. A doki nagyot tévedett, mivel a játékosok, akik az imént még nagy elszántsággal boncolták a szerencsétlen birkát, az injekciós tűt meglátva elmenekültek. Az orvosnak csak hosszas huzavona árán sikerült meggyőznie a futballistákat, hogy csak egy szurit akar beadni nekik, amely nem fog fájni. Végül aztán győzött a modern orvostudomány, és a Fener futballistái megkapták az oltást.