Vágólapra másolva!
23 éves, de már a negyedik paralimpiáján vett részt és harmadszor lett aranyérmes a lengyel asztaliteniszező, Natalia Partyka. A jobb alkar nélkül versenyző sportoló tizenegy évesen Sydneyben játszott először paralimpián, azóta nem szenvedett vereséget.

Athénban a cseh Jolana Matouskovát verte a döntőben, négy évvel később Pekingben a kínai Fan Lei ellen diadalmaskodott, és idén Londonban sem talált legyőzőre, ezúttal a kínai Csien Jang ellen szerzett aranyérmet.

Partyka egyike azon kevés versenyzőknek, akik a paralimpia mellett az olimpián is elindulhattak, igaz a 2009-es stuttgarti Eb-n csapatban ezüstöt, a 2008-as szentpétervári kontinensbajnokságon párosban bronzérmet szerző játékosnak se Pekingben, se Londonban nem termett sok babér.

"Arra nagyon büszke vagyok, hogy idén csak Oscar Pistoriusnak és nekem adatott meg, hogy az olimpián és a paralimpián is szerepeljünk. Remélem, Rióban is ott leszünk mindketten" - nyilatkozta Partyka, aki szerint ők már bebizonyították, hogy a parasportolók is képesek felvenni a versenyt bárkivel az olimpián.

"Örülök a harmadik paralimpiai aranyamnak, nem volt könnyű dolgom, hiszen nagy volt rajtam a nyomás. Mindenki könnyed győzelmet várt tőlem, noha most sokkal erősebbek voltak a riválisok, mint négy évvel ezelőtt."

A pingpong-világranglistán Partyka jelenleg az 56. helyen áll, és bár nagyon szeretne negyedszer is paralimpiai bajnok lenni, álma, hogy Rióban az olimpián is dobogóra állhasson.

"Paralimpiai érmem már van, de vágyom egy olimpiaira is. Nem tudom, van-e rá esélyem, de az biztos, hogy el fogok követni mindent érte" - nyilatkozta.