Vágólapra másolva!
Biztosan telt ház, 9900 néző előtt rendezik meg a Magyarország-Kanada barátságos jégkorong-mérkőzést kedden 19 órakor a Budapest Sportarénában. Az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón elhangzott: a magas színvonalra garancia, hogy az olimpiai és világbajnoki címvédő vendégek jelenlegi keretében 13 olyan hokis található, aki az NHL-ben keresi kenyerét.

A gárda a szombaton kezdődő csehországi vb-re akklimatizálódik a magyar fővárosban, és Prágában még további négy csillag csatlakozik a többiekhez. A budapesti fellépők közül Jean-Sebastien Giguere, Roberto Luongo és Dany Heatley még az NHL-ben is a legjobbak, a kimondott világsztárok közé tartozik.

A magyar válogatott hétfőn délben érkezett haza az oslói divízió I-es vb-ről, ahol kis csalódást okozva a negyedik helyet szerezte meg. Dusan Kapusta szövetségi kapitány - aki nagy valószínűséggel most irányítja utoljára a gárdát - úgy véli, minden magyar hokis nagy álma vált valóra azzal, hogy ilyen erősségű kanadai válogatott ellen léphet jégre. Studniczky Ferenc, a szövetség elnöke hangsúlyozta, a keddi találkozó a magyar jégkorongsport történetének jelentős állomása.

A két csapat eddig hétszer találkozott, de a magyarok még soha sem nyertek, s a tudást figyelembevéve gyanítható, így lesz ez most is. Az utolsó egymás elleni összecsapáson, február 3-án Székesfehérváron a hazaiak sokáig vezettek, majd két perccel a vége előtt az Európában légióskodó hokisokkal felálló Kanada megszerezte a győzelmet. A budapesti mérkőzést a Sport1 élőben, az m1 pedig felvételről közvetíti.