Társoldalunk:

Csoportelsőként jutott 8 közé a női röplabda-válogatott az Universiadén

2019.07.08. 10:01

Harmadik mérkőzését Tajvan ellen játszotta női röplabda válogatottunk a 30. Universiadén, Nápolyban. A mieink számára a továbbjutáshoz és a csoportgyőzelemhez két szett megnyerése kellett, de ezt túlteljesítette a csapat és ezt a meccset is megnyerte 3:1-re, miután a Csehországot és Argentínát is legyőzte.

"Nagyon jól ment a csapatnak, nagyon jól mentünk, látszott, hogy jobban akarjuk a győzelmet, mint bármelyik csapat" - mondta Gyimes Zsófia, a Kansas State University hallgatója.

Villám Lilla, a Semmelweis Egyetem hallgatója azt mondta: Az előzetes célunk az volt, hogy nyolcba jussunk, ezt sikeresen megtettük most, méghozzá csoportelsőként, azt hiszem, akár esélyünk van a legjobb négybe jutni.A magyar női röplabda válogatott 1965 után játszik ismét az Universiadén, akkor a mieink ezüstérmet szereztek.

A boldog válogatott és a stábForrás: MEFS/Varga Dávid

A csapat tagjai: Vezsnyei Adrienn (ELTE), Zólyomi Rebeka (BME), Németh Anett (Coastal Carolina University), Kiss Gréta (BCE), Gyimes Zsófia (Kansas State University), Bleicher Réka (BGE) Csere: Tóth Fruzsina (NYE), Villám Lilla (SE), Riczkó Gabriella (PPKE), Tóth Dalma (NYE), Marija Cicic (University of Novi Sad). Csapatvezető: Leiszt Máté; edző: Böcz Dávid

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 8 pont (9:3 szettarány), 2. Csehország 6 (8:6), 3. Tajvan 4 (6:7), 4. Argentína 0 (2:9)