Társoldalunk:

Ezt mondta az óriási hátránynál a Szeged edzője a csapatnak

2020.02.16. 19:41

A MOL-Pick Szeged óriási küzdelemben, 32-29-re legyőzte a Paris Saint-Germain csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 11. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A találkozót követően a főszereplők nyilatkoztak a sajtótájékoztatón.

Fantasztikus mérkőzést játszottunk, megvolt az esélyünk a győzelemre, de a hatgólos előnyünk sem volt elegendő. Nagyon jól támadott és védekezett a Szeged, ennek köszönhetően is a hajrára teljesen elfáradtunk mentálisan. Szemben velünk, ők a végén voltak a legfókusztáltabbak. Remek mérkőzés volt, gratulálok az ellenfélnek - kereste a vereség okait Raúl González, a vendégcsapat edzője a 32-29-es, hazai győzelemmel záruló MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain mérkőzés után. 

Egyetértek Raúllal, ez a lehető legmagasabb szintű kézilabda volt, amit a közönség láthatott. Gerard fantasztikusan védett, rendkívül meggyűlt vele a bajunk. Az utolsó öt percben bármelyik csapat megnyerhette volna a mérkőzést - utalt vissza honfitársa szavaira Juan Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője.

Juan Carlos Pastor szerint a győzelem kulcsa a szegediek védekezése voltFotó: Csudai Sándor - Origo

"Radivojevics piros lapja után is megvolt a csapat ereje, hogy vissza tudjunk jönni és fordítsunk. A győzelem kulcsa a védekezésünk volt. Reméljük, hogy sikerül megtartanunk ezt a most szerzett két pont előnyünket. Nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis nagyon nehéz a sorsolásunk" - mondta Pastor, előre tekintve csoportkörből még hátralévő Flensburg és Barcelona elleni idegenbeli találkozókra.

Már jól vagyok, köszönöm. Nem szeretnék hozzáfűzni semmit sem a szituációkhoz, az a dolgom, hogy a labda útjába álljak, ha kell, a fejemmel is - válaszolt a második félidőben többször is fejbe dobott Vincent Gerard, a PSG kapusa az ezzel kapcsolatos kérdésre.

A kulcs az volt, hogy mínusz hatnál is hittük, hogy van keresnivalónk. A mester csak annyit kért, hogy diktáljunk keményebb tempót a játék minden elemében. A Bajnokok Ligája egy hosszú játszma, de jólesik, hogy két ponttal beljebb vagyunk ezzel a győzelemmel - mondta Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállója.

Bravúros győzelmével a Szeged kétpontos előnyre tett szert a kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának második helyén.