Vágólapra másolva!
Hanga Ádám a szerb Crvena zvezdánál folytatja kosaras pályafutását.

A 34 éves válogatott játékos szerződtetését menedzsmentje közölte szerdán az MTI-vel. Az NBA Las Vegas-i nyári ligáján tartózkodó Lóránt András elmondta, Hanga kétéves szerződést kötött a belgrádi klubbal, amely megnyerte az elmúlt három szerb bajnoki idényt, és tizedik lett az Euroliga előző kiírásában.

"A korábbi Baskonia, Barcelona és Real Madrid játékos és magyar válogatott kosárlabdázó, Hanga Ádám a KK Crvena zvezda Meridianbet új tagja! Üdvözöllünk Belgrádban, Ádám!" - írta a klub a Twitter oldalán.

Hanga legutóbb a Real Madridot erősítette, amellyel májusban elhódította az Euroligát, emellett bajnokságot és kétszer spanyol szuperkupát nyert a fővárosiakkal. A 200 centis kosaras 2011-ben szerződött az Albacomptól Spanyolországba, ahol a Manresa, a Baskonia, a Barcelona és a Real csapatában szerepelt, közben a 2014/15-ös idényt kölcsönben az olasz Avellinónál töltötte.

Az 1945-ben alapított KK Crvena zvezda 23-szoros bajnok - a korábbi Jugoszláviát és Szerbia-Montenegrót is beleértve -, 12-szeres kupagyőztes, és olyan klasszisokat adott a sportági Hírességek Csarnokának, mint Vlade Divac vagy Drazen Dalipagic. Az Euroligában 2013 óta folyamatosan szereplő gárda a 18 386 férőhelyes Stark Arenában vívja hazai meccseit.