Társoldalunk:

A WBC világbajnoki övét is megszerezte Lomacsenko

2019.09.01. 08:41

Kifejezetten magas színvonalú, a vártnál jóval kiegyenlített mérkőzést vívott egymással szombaton késő éjszaka Londonban, az O2 Arénában Vaszil Lomacsenko és Luke Campbell.

Az előbbi öklöző birtokában lévő WBA, WBO könnyűsúlyú világbajnoki címekért, valamint a WBC gazdátlan övéért folyó küzdelem favoritja toronymagasan az ukrán Lomacsenko volt, azonban ahogy az gyorsan kiderült, a brit Campbell – aki riválisához hasonlóan olimpiai bajnoknak is vallhatja magát –, nem a levegőbe beszélt akkor, amikor a jól sikerült felkészüléséről nyilatkozott.

A magasabb, hosszabb karokkal rendelkező Campbell a találkozó folyamán végig rendkívül koncentráltan és fegyelmezetten tartotta magát, nem ment bele kockázatos ütésváltásokba, így az általában magas hőfokon vibráló, életveszélyesen támadó Lomacsenko sem tudott olyan látványos fölényt kialakítani, amit a korábbiakban megszokhattunk tőle. Az ukrán fenomén ezzel együtt kézben tartotta a ringben történő eseményeket, de csak az ütközet végén volt képes komolyabb bajba sodorni ellenfelét – írja a profiboksz.hu.

Lomacsenko legyőzte a jól küzdő CampbelltForrás: Bad Left Hook

A testre is gyakorta támadó Lomacsenko a 11. menetben padlóra tudta küldeni a megrogyni látszó Campbellt, de végül az idő előtti lezárás elmarad, így a pontozók kezébe került a két kiváló bokszoló sorsa, a bírók pedig 119-108, 119-108, 118-109 arányú egyhangú döntéssel Lomacsenko látták jobbnak.

A súlycsoportoktól függetlenül is napjaink egyik, ha nem a legjobbjának tartott ukrán világklasszis így már három címet birtokol könnyűsúlyban, a rekordja pedig 14 győzelem (ebből 10 KO/TKO), 1 vereség, 0 döntetlen.