Kegyetlen események sora rázta meg a sportvilágot

Horizontal
In this picture taken on September 30, 2023, an official (C) reacts in pain after his leg was injured by a stray hammer thrown by Ali Zankawi (rear) during the men's hammer throw final athletics event at the 2022 Asian Games in Hangzhou in China's eastern Zhejiang province. (Photo by William WEST / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem mindenkinek indult vidáman október első hete, ezt egész nyugodtan leszögezhetjük, ha átfutjuk a hétfői nap legfontosabb híreit.

A 200 méteres síkfutásban ifjúsági világbajnok svéd atléta, Irene Eklund a kutyájával együtt ugrott ki az ablakon, hogy megmentse mindkettejük életét, miután egy merénylet miatt felrobbant a lakása.

A kínai Hangcsouban megrendezett Ázsia Játékok atlétikaversenyei ijesztő pillanatokat hoztak, amikor egy kuvaiti kalapácsvető kezéből kicsúszott szer súlyos sérülést okozott az egyik versenybírónak.

57 éves korában legyőzte a rákbetegsége Tim Wakefieldet, az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) egyik legnagyobb alakját.

Vasárnap este az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool FC hivatalos közleményt adott ki, a csapat játékosa, Szoboszlai Dominik pedig a közösségi oldalán szólalt meg a csapat szombati bajnokija kapcsán.

Félelmetes ellenfél vár a Ferencvárosra a csütörtöki Konferencia-liga-mérkőzésen.

A rettegés vége

Jöjjenek akkor most már jó hírek is a sok szörnyűség után!

A Liverpool FC hivatalos honlapján megkezdődött a szavazás a hónap legjobb játékosáról. A jelöltek között természetesen ott van Szoboszlai Dominik is! Willi Orbán pedig döntött a jövőjéről, pontosabban arról, hogy melyik csapatban folytatja a karrierjét.

De, hát ő még csak egy gyerek! - kiálthattak fel a szurkolók, amikor meglátták a Sacramento Republic FC pályára lépő játékosát.

A francia L'Équipe értesülése szerint David Beckham, az MLS-ben szereplő Inter Miami társtulajodinosa azon dolgozik, hogy a csapatához csábítsa Luka Modricot.

Van más is!

Mármint nem csak fociból áll világ, íme a bizonyíték az állításra.

Kihirdette 18 fős keretét az októberi Eurokupa-mérkőzésekre Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Kiderült, mikor tér vissza és milyen számokban áll rajtkőre Milák Kristóf!

Fugli Károly sporttörténelminek nevezte Hölle Martin egyéni és a magyar csapat diadalát a franciaországi Le Pin au Haras-ban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon.

A horvát országúti kerékpáros körverseny és a Famenne Ardenne Classic is nem mindennapi zárást hozott vasárnap.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója drága bulit tervez a hétvégére, amennyiben Max Verstappen bebiztosítja újabb világbajnoki címét Katarban.