Társoldalunk:

Villeneuve végre újra pontot szerezne

Hat évvel ezelőtt, Forma-1-es pályafutása első szezonjában második volt, de azóta egyszer sem sem ért célba pontszerző helyen az édesapjáról, Gilles-ről elnevezett montreali pályán Jacques Villeneuve.

A BAR-Honda szerény teljesítménye miatt nem valószínű, hogy vasárnap jelentősen javít a kanadai pilóta a hazai mérlegén, ennek ellenére jó hangulatban készül a futamra.

"Új autóval és motorral versenyzünk Montrealban, s bízom abban, hogy eredményesek leszünk. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a fejlesztések révén még nem javítottuk ki az összes hibát" - mondta az 1997-es világbajnok. "Még nem próbálhattam ki az újdonságokat, erre először a pénteki szabadedzéseken lesz lehetőségem. Alig várom már a futamot, hiszen imádom a montreali pályát. Szeretem a kanadai embereket és a város is a kedvenceim közé tartozik."

Gilles Villeneuve húsz évvel ezelőtt szenvedett halálos balesetet a zolderi Belga Nagydíj edzésén, amikor ütközött a német Jochen Mass autójával. A Ferrari pilótájaként 67 futamon vett részt és hatszor végzett az első helyen.

Ajánlat:

A Kanadai Nagydíj

Korábban:

Fórum:

Jacques Villeneuve Fan Club