Vágólapra másolva!
Niki Lauda szerint nincs miről beszélni vele az Abu-Dzabiban történtek miatt, mivel nem lépte át a határokat. Hamilton sajnálja, hogy Rosberg nem próbálja meg megvédeni a vb-címét.

A Mercedes korábban kilátásba helyezte, hogy fegyelmi eljárást indít házon belül Lewis Hamilton ellen, amiért a szezonzáró versenyen ellenszegült a feletteseinek. A brit a csapat legmagasabb szintű, Paddy Lowe-tól érkező parancsokat vette semmibe, hogy az eleve takaréklángon lévő vb-reményei ne aludjanak ki teljesen, és az élen haladva szándékosan akadályozta Nico Rosberget, amivel veszélybe sodorta a csapat kettős győzelmét.

Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója azonban kijelentette: Hamiltonnak nem kell következményektől tartania.

- nyilatkozta a The Mail on Sunday-nek.

Hamiltont nem bántja a Mercedes Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

A döntésük valószínűleg azt szolgálja, hogy ne haragítsák magukra a háromszoros világbajnokot, aki korábban, a Rosberggel való barcelonai ütközés után már belengette az azonnali felmondást – a Mercedes komoly slamasztikába kerülne, ha a visszavonulását váratlanul bejelentő világbajnok után Hamiltont is elveszítenék.

A brit lapok előzőleg nem zárták ki, hogy az abu-dzabi viselkedése miatt Hamilton pénzbírságot vagy felfüggesztést kaphat, de a kirúgását sem érezték lehetetlennek.

Az Autosport év végi díjátadó gáláján a Mercedes technikai igazgatója már arról beszélt, hogy az Abu-Dzabi Nagydíj végjátéka "nagyszerű" volt, és új szurkolókat is hozhatott a Forma-1-nek. "Bár azt mondtam Lewisnak, hogy gyorsítson, szerintem minden, ami történt, elfogadható volt" - mondta Lowe.

Hamilton tiszteletben tartja Rosberg döntését a visszavonulásról, de kicsit odabökött felé azzal, hogy azt mondta: jobban örülne, ha esélyt kapna visszavenni tőle a vb-címet.

"Kár, hogy nem próbálja megvédeni - nyilatkozta. - Nekem más a szemléletmódom.

Én ilyen vagyok. Rendületlenül hiszek a képességeimben, és abban, hogy évről évre jól tudok teljesíteni. Ha újra én nyernék, minden bizonnyal megpróbálnám megismételni."

Hamilton és Rosberg régebben baráti viszonya megsínylette a világbajnoki küzdelmeket, de a brit úgy véli, 2014 óta "valószínűleg ez volt a legjobb" év a kapcsolatukban. "Csak magunkkal és a saját munkánkkal foglalkoztunk. Ausztriát és Barcelonát leszámítva nem voltak komoly zűrjeink."

"Alighanem ezután is csak ritkán fogjuk látni egymást, noha ugyanabban az épületben lakunk - tette hozzá. – Nem futunk össze gyakran, szóval nem hiszem, hogy sok változás lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!