Vágólapra másolva!
Az Aston Martin kedden este egy rövid videót közölt Sebastian Vettel első látogatásáról, amit új csapata gyárában tett. A négyszeres világbajnok először mutatkozott hivatalosan is új csapata színeiben.

Nagy várakozás övezi Sebastian Vettel csapatváltását, a négyszeres világbajnok az előző szezon végén, hat szezon után távozott a Ferraritól és az idén már gyári színekben szereplő Aston Martinnál folytatja a pályafutását. Vettel sajtóhírek szerint a múlt héten két napot töltött a csapat silverstone-i gyárában, érkezéséről a márka rövid videót közölt.

Így érkezett meg Vettel az Aston Martinhoz

Sportszakmai szempontból a videó nem tartalmaz új információt, a csapat hivatalos ruházata sem tűnik fel, mindössze a híres brit versenyzöld árnyalata látható Vettel öltözékén. A négyszeres világbajnok az autógyártó számára kiemelten fontos, DBX típusú SUV-val érkezett.

Fernando Alonso visszatérésével és Carlos Sainz átigazolásával ellentétben Vettel nem tud tesztelni a március 12-én kezdődő kollektív teszt előtt, addig kénytelen szimulátorban és egyéb elméleti módszerek segítségével készülni. Ennek első lépése az, hogy megismeri az új munkatársait.

„Mindenki más és más, de mindenki olyan környezetben érzi jól magát, ahol az emberek kiállnak egymásért és összedolgoznak. Egyelőre nyilván nagyon sok új arcot látok az Aston Martinnál, de meggyőződésem, hogy működni fog. Mindig nyitottnak kell lenni az újdonságokra, sok új embert és új módszereket fogok megismerni. Nem lenne jó, ha azt hinném, hogy csak az enyém a helyes” – idézte Vettelt az F1-insider.com.

A közösségi médiában már követelték, hogy Vettel jelenjen meg új csapata színeiben

A rutinos pilótától a csapatvezetés azt várja, hogy segít tartósan győztes istállót faragni az Aston Martinból, ami eddig Racing Point néven szerepelt, de idén már az autógyártó színeit viseli és a Mercedesszel szorosan együttműködik az alkatrészek adás-vétele terén. Idén várhatóan ismét azért harcolhatnak majd, hogy a gyári Mercedes és a Red Bull mögött megszerezzék a 3. helyet.

Tavaly ez nem sikerült, a Racing Point alulmaradt az idén már szintén Mercedes-motorral rajthoz álló McLarennel szemben, és szoros csatát vívott az idén már Alpine néven induló Renault-val, valamint alkalomszerűen a gyengélkedő Ferrarival is, ami a 2021-es szezon során várhatóan versenyképesebb lesz.