Folytatja népszerű vizuális újításait a McLaren

Forma-1, Lando Norris, McLaren, Monacói Nagydíj
CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 22: Lando Norris, McLaren MCL35M during the Monaco GP at Circuit de Monaco on Saturday May 22, 2021 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A McLarennél örülnek, hogy a közönség szerette a különleges autófestéseiket, és módjával fogják folytatni a hasonló újításokat, nehogy elvesszen annak varázsa.

Nem gyakran, de időnként meglépik a Forma-1-es csapatok, hogy egy-egy versenyre a megszokottól eltérően festik be autójukat. Tavaly volt példa erre, a McLaren két különleges vizuális megoldást is bevállalt, egyet Monacóban, egyet pedig a szezonzárón, Abu-Dzabiban. Egyértelműen a monacói volt a nagy dobásuk, osztatlan sikert aratott a múltidézésük a sportautózás évtizedekkel ezelőtti nagyjait idéző színvilággal.

A Monacóban használt egyedi és egyszeri festés Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

Az istállót vezető Zak Brown örül a pozitív visszajelzéseknek és azt ígéri, nem hagyják abba az ilyen jellegű újításokat. „Szívesen csináljuk ezt és folytatni fogjuk, de nem túl sűrűn, mert akkor elveszítjük a saját karakterünket, és így elveszne a varázsa is" – jelentette ki az Autosportnak.

„Meg akarjuk tartani az identitásunkat, és a különleges festéseket tényleg különlegesnek szánjuk. Ha folyamatosan ezt csinálnánk, elveszne a különlegessége."

Abu-Dzabiban kevésbé tértek el az alapszínektől Forrás: JERRY ANDRE/Jerry Andre

A McLaren mellett a Red Bull és az Alfa Romeo jelentkezett 2021-ben egyedi festéssel egy-egy futamon, előbbi istállónál egyébként gazdag hagyománya van ennek. Ami az autók küllemét illeti, valószínű, hogy idén a Mercedes visszatér az ezüst árnyalathoz a csupa feketéről, amit az előző két szezonban viselt.

Brown elmondta az Abu-Dzabiban használt festés kapcsán, amit egy művész ihletett az egyik szponzor kedvéért, hogy az „pezsgést, pozitív üzenetet hozott, amivel különböző dolgokra lehet felhívni a figyelmet."