Vágólapra másolva!
A Good Morning Britain adásában Jenson Buttont kérdezték arról, hogy szokott-e beszélni Lewis Hamiltonnal, és mit tud a hétszeres világbajnok jövőjéről.

Másfél hónap telt már el a 2021-es szezont lezáró Abu-dzabi Nagydíj óta, de Lewis Hamilton továbbra sem szólalt meg, azaz a mai napig a rögtön a verseny után a 2009-es világbajnok Jenson Buttonnak adott interjúja az utolsó nyilvános szereplése. Ám miközben a hétszeres világbajnok jövőjét bizonytalanság lengi körül, egykori csapattársa úgy véli, honfitársa nem vonul vissza.

Hamilton másfél hónapja nem nyilatkozik senkinek Forrás: Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team Twitter

Az Abu-Dzabiban történtek (Hamilton a verseny végi biztonsági autós fázis után Michael Masi versenyigazgató visszás döntései miatt bukta el a világbajnok címet) után néhány perccel a Mercedes pilótája már a top 3-mal interjút készítő Button mikrofonja előtt állt, és sportszerűen gratulált Verstappennek, arról viszont nem beszélt, hogy mit gondol Masi döntéséről.

Miután letudta a kötelezőt, Hamilton az FIA sajtótájékoztatóján már nem jelent meg, majd a paddockban sem nyilatkozott, és az FIA év végi díjátadójára sem ment el. A hétszeres világbajnok közösségi oldalai a szezonzáró futam szombati napja óta némák, miközben főnöke is csak reméli, hogy nem fordít hátat a sportágnak.

Button szerint nem fog. „Hol van a telefonom? – reagált viccesen arra a kérdésre Hamilton korábbbi mclarenes csapattársa a Good Morning Britain adásában, hogy mit tud Hamilton jövőjéről és kapcsolatban állnak-e. – Tudom, hogy én voltam az egyetlen ember, aki interjút készített Lewis-zal a verseny után, de az egész világ hallotta azt az interjút, úgyhogy én sem tudok egyebet.

És meg is fogja tenni, őszintén úgy gondolom" – válaszolta 2009 világbajnoka.

Button szerint nem vonul vissza Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Button szerint tehát az idén még biztosan láthatjuk Hamiltont a mezőnyben, egy olyan szezonban, amely ismét nagy izgalmakkal kecsegtet. „Ellentmondásos lezárása volt ez a szezonnak, de szerintem az év egészét kell nézni – utalt még vissza az Abu-Dzabiban történtekre. – A Forma-1 fantasztikus volt, amelyben két fantasztikus pilóta küzdött meg egymással minden hétvégén. Mindenki izgatott az új szezon, az új szabályok miatt, és minden arról fog szólni, hogy ki fejleszti majd jobban az új autókat."