A Ferrari sorsa nincs a saját kezében, és még nehezebb helyzetbe kerülhet

Forma-1, Belga Nagydíj, Charles Leclerc, Ferrari
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc changes tyres during the second free practice for the Belgian Formula One Grand Prix at Spa-Francorchamps racetrack in Spa, on August 26, 2022. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto elismerte, hogy Charles Leclerc-nek innentől nehéz lesz önerőből megszerezni a vb-címet. Hát még úgy, hogy a Red Bull még be sem vetett egy fontos fejlesztést.

Szezonbeli legdominánsabb teljesítményével Max Verstappen 98 pontra növelte az előnyét Charles Leclerc előtt, akit Sergio Pérez is megelőzött a tabellán. Ez azt jelenti, hogy

ha a Ferrari a hátralevő 8 verseny mindegyikén kettős győzelmet arat, de Verstappen mindegyiken bejön a 3. helyen, akkor a holland megvédi a vb-címet.

A Ferrari csapatfőnöke elismerte, hogy már nincs a saját kezükben a sorsuk.

Egyre apad a remény a Ferrarinál Forrás: AFP/John Thys

„Csalódott vagyok. A Red Bull egész hétvégén nagyon gyors volt – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Az egyéni bajnokságban nagyon nagy a különbség Max javára. Charles-nak nem lesz elég megnyerni az összes futamot és Verstappen előtt végezni. Szükségünk lenne rá, hogy Max ne fejezzen be néhány versenyt, és amikor másoktól függünk, az mindig nehéz."

Verstappen az első három versenyből kettőn kiesett, azóta viszont kifogástalanul üzemel az autója.

A Ferrarinál abban bíznak,

a belgához képest más jellegű, kanyargósabb holland pályán szorosabb lesz a küzdelem,

ott ugyanis kevésbé várhatóan kevésbé árt majd nekik, hogy az egyenesekben lassabbak riválisuknál.

Az viszont mindenképp aggasztó hír számukra, hogy a Red Bull még nem kezdte el használni a becslések szerint 5 kg-mal könnyebb kasztnit, amit állítólag a szénszálak elrendezésének megváltoztatásával értek el.