Vágólapra másolva!
Az Alpint francia versenyzője, Esteban Ocon autózta a leggyorsabb köridőt a 2023-as Forma-1-es szezont lezáró abu-dzabi egynapos teszten, míg George Russell a falnak csapódva zárta a Mercedes évét.

Kalandosra sikerült teszt, George Russell autót tört

A szezon utáni teszten mind a tíz Forma-1-es csapat két autóval vehetett részt, amely messze nem indult zökkenőmentesen - írja a Motorsport.

George Russel összetörte az autóját Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Az eredeti, helyi idő szerint 9 órás kezdést 25 perccel el kellett tolni, ugyanis nem érkezett meg időben a mentőhelikopter a pályára.

Ezután egy piros zászlóval meg kellett szakítani a tesztet, ugyanis ismeretlen helyről víz szivárgott a pályára a 13-as és a 14-es kanyar között.

A nap legnagyobb balesetét és leghosszabb piros zászlós fázisát

George Russell okozta, aki a 6-os kanyarban csapódott a gumifalba.

A Mercedes elmondása szerint egy technikai hiba miatt nem tudta lefékezni az autóját Russell.

A harmadik piros zászlós fázist a Red Bull japán juniorja, az F1-es bemutatkozását teljesítő Ajumu Ivasza okozta az AlphaTaurival, aki alatt 40 perccel a tesztnap vége alatt gyulladt ki az AT04.

Esteban Ocon autózta a legjobb időt

A nap legjobb idejét az Alpine versenyzője, Esteban Ocon autózta 1:24.391-gyel.

Érdekesség, hogy Ocont a McLaren tartalékpilótája és IndyCar-versenyzője Pato O'Ward követte. O'Ward mögött a Mercedes juniorja, Frederik Vesti és Sergio Perez futotta a legjobb köridőket.

Az immár háromszoros világbajnok Max Verstappen helyét a másik Red Bullban ismét a csapat szimulátorosa, a Formula E-világbajnok Jake Dennis foglalta el, aki 124 kört tett meg a teszten – nála többet csak a Haas tartalékosa, Pietro Fittipaldi volt a pályán 130 körrel.