Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton egy időre eltűnt a nyilvánosság elől 2021-ben az Abu-dzabi Nagydíjat követően, mint kiderült, nem véletlenül gondolták többen úgy, hogy a Max Verstappennel szemben elveszített világbajnoki cím után a visszavonulásán töri a fejét.

2021-ben óriási ünneplés volt a Red Bullnál, de közben óriási csalódottság a Mercedes istállója körül. Az utolsó futam utolsó körében Verstappen megelőzte Hamiltont, és megnyerte a világbajnok címet, ami után Hamilton elgondolkodott a folytatáson.

Lewis Hamilton két éve majdnem kiszállt az F1-ből Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

„Igen, persze, hogy megfordult a fejemben. Nagyon sok minden kavargott akkor bennem, de a legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy érzelmek alapján, hirtelen felindulásból döntesz. Egy érzelmes pillanatban, túlfűtötten nagyobb az esélye annak, hogy rosszul döntesz" – mondta Hamilton, aki időt adott magának, mielőtt a folytatásról határozott.

A brit végül visszaült a Mercedesbe, de Verstappen újabb két világbajnoki címet szerzett, miközben Hamilton futamot sem tudott nyerni 2022-ben és 2023-ban.

Hamilton esetében sokáig pletykáltak, hogy elhagyja a Mercedest, de végül szerződést hosszabbított és újabb két évig biztosan versenyezni fog.