Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnok pilótája elárult, hogy az idei borzalmas szezonja alatt önbizalomhiánnyal küszködött. A 38 éves brit pilóta elmondta, hogy már akkor tudta, hogy borzasztóan nehéz szezonja lesz, amikor először vezette a Mercedes W14-es modelljét.

Hamilton megkérdőjelezte saját képességeit

A hétszeres világbajnok a vb-pontversenyben ugyan a harmadik helyen végzett, hat dobogós helyezést szerzett az idei szezonban, azonban 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíj óta nem nyert Forma-1-es futamot.

Lewis Hamiltonnak idén rengeteg gondja volt az autójával Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A holland Max Verstappen az idei szezonban elképesztő teljesítményt nyújtott, 19 futamgyőzelemmel szerezte meg a harmadik világbajnoki címét, így érthető, hogy voltak olyan pillanatok, amikor Hamilton megkérdőjelezte a saját képességeit.

„Amikor ilyen nehéz szezonjaid vannak, mint ez, mindig lesznek olyan pillanatok, amikor azt gondolod:

– idézi a RacingNews365 a BBC Sportra hivatkozva a hétszeres világbajnokot, aki hangsúlyozta, hogy ő is csak emberből van, és akinek nincsenek ilyen gondjai, az hazudik.

Hamilton tudta, hogy nehéz éve lesz

Hamilton már akkor tudta, hogy nehéz év elé néz, amikor februárban először vezette a Mercedes W14-es modelljét a Silverstone-i tesztelésen. A Mercedes mérnökei úgy döntöttek, hogy Hamilton akarata ellenére ragaszkodnak az egyedi tervezésükhöz, azonban a kockázat végül rosszul sült el, és több futam is elment, amíg megpróbáltak felzárkózni.

Lewis Hamilton nem nyert futamot az idei szezonban Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese

„Ugyanazt éreztem, amit korábban is. Ez pedig egyáltalán nem volt jó érzés, mert nagy reményekkel vágtam neki az évnek. Februárban, amikor felmértük az autó állapotát, óvatosabb voltam, mint korábban, mert emlékeztem az előző év eseményeire, amikor úgy láttam, hogy csodálatos, egyedi autónk van, olyan, mint senki másnak.

Aztán jött az év eleji tesztelés. Szóval aggódva hallgattam a beszámolókat, azt gondoltam, hogy majd meglátjuk. Aztán kiderült, hogy rengeteg a probléma az autóval, így már akkor tudtam, hogy hosszú évünk lesz.

És frusztrált voltam, mert kértem néhány változtatást, amikre nem került sor” – tette hozzá Lewis Hamilton, aki 234 ponttal a harmadik helyen zárta az idei szezont.