Hivatalosan is megkoronázták Max Verstappent

auto-prix auto TOPSHOTS Horizontal JOY PODIUM F1 GRAND PRIX HEADSHOT TROPHY
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen celebrates with the trophy on the podium after winning the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city on November 26, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
Ünnepelt a Forma-1: Bakuban egy nagyszabású gála keretében ugyanis sor került a szezont immár formálisan is lezáró bajnoki díjkiosztóra.

Természetese, ahogy az egész idényben, így az extra eseményen is tarolt a Red Bull, hiszen Max Verstappen személyében az osztrák csapat adta a világbajnokot, Sergio Pérez képében a második helyezettet, így egyértelmű, hogy ők vehették át a konstruktőri világbajnoki címet is.

Max Verstappen nem keveset gyakorolhatta a trófeát emelgető mozdulatot Forrás: AFP/Jewel Samad

Tudjuk be a sors fintorának, hogy a szezonban 22 futamból 19-et megnyerő holland éppen ott vehette át a bajnoki trófeát, ahol egyébként a legkevesebb sikerélménye volt, hiszen sem a futamot, sem a sprintet, sem az időmérőt nem nyerte meg (előbbi kettőt csapattársa, Sergio Pérez, utóbbit Charles Leclerc vitte el előle), be kellett érnie egy második hellyel vasárnap. Hogy aztán sorozatban tíz futamot nyerve döntse meg Sebastian Vettel rekordját, és végül elképesztő, 290 pontos előnnyel nyerje meg harmadik egyéni világbajnoki címét.

A Red Bull így aztán óriási fölénnyel húzta be hatodik konstruktőri világbajnoki címét: az osztrákok 860 pontot gyűjtöttek, míg a második helyen szerénykedő Mercedes 409-et, a Ferrari pedig 406-ot.