Radikális lépéseket tehetnek a rivális csapatok a Red Bull ellen

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj 2023, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen drives during the qualifying session for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city on November 25, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi Forma–1-es pilóta, Gerhard Berger szerint a csapatoknak készen kell állniuk "radikális lépések" meghozatalára, ha meg akarják állítani a Red Bull dominanciáját.

A Red Bull a 2023-as F1-es szezonban korábban sosem látott fölénnyel zárt az élen az egyéni és a konstruktőri pontversenyben, miután a 22 versenyből 21-en győzelmet aratott Max Verstappennel és Sergio Pérezzel a volánnál. A riválisok, mint a McLaren, a Mercedes és a Ferrari a téli szünetben arra törekednek, hogy olyan autót építsenek, amely csökkenteni tudja a lemaradást, Gerhard Berger pedig úgy gondolja, hogy késznek kell lenniük az új ötletek befogadására is.

Max Verstappen vezetésével óriási fölényben volt tavaly a Red Bull Forrás: AFP/Jewel Samad

Radikális lépésekre van szükség a Red Bull legyőzéséhez

„A Forma-1-ben mindig másképpen zajlanak a dolgok, mint a legtöbben gondolnák. Nagyon magasan van a léc, de

mondta Berger az Auto Motor und Sportnak. – A Ferrari továbbra is a legnagyobb kihívó lehet, mert már a szezon második felében is jobbak voltak annál, mint amit az eredmények mutattak. A Mercedest és [Lewis] Hamiltont soha nem szabad alábecsülni, és a McLaren is nagyon jó munkát végez."

A 10-szeres futamgyőztes osztrák expilóta az interjúban Max Verstappen és a Red Bull dominanciáját Michael Schumacher és a Ferrari kétezres évek elején látott fölényéhez hasonlította. Berger szerint annak a korszaknak az elmúlása is motivációként szolgálhat a többi csapat számára ahhoz, hogy legyőzzék az energiaitalosokat, akár már 2024-ben.