Botrány a Red Bullnál: nagy bajba került Verstappen főnöke

Belga Nagydíj 2023, vasárnap, Red Bull
Christian Horner, Helmut Marko and Max Verstappen Red Bull Racing after the Belgian Grand Prix at Spa-Francorchamps in Spa, Belgium on July 30, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull háza táján nagy botrány robbant ki, az istálló csapatfőnöke, Christian Horner ellen belső vizsgálat indult. Az 50 éves szakembert az egyik nő dolgozója vádolta meg helytelen viselkedéssel.

Christian Horner zaklatta a női kollégáját?

Már a Red Bull is megerősítette a nemzetközi sajtónak, hogy a csapaton belül vizsgálat indult Christian Horner ellen.

A hírek szerint a brit szakembert a csapatnál dolgozó egyik hölgy kolléga vádolta meg helytelen viselkedéssel.

Az osztrák istállónál komolyan veszik az ügyet, az eljárást egy külső jogász végzi.

Christian Horner (balra) nagy bajba kerülhet a szezonrajt előtt Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Azt követően, hogy a tudomására jutott egy közelmúltban megfogalmazott vád, a cég egy független vizsgálatot indított. Az eljárást, ami már folyamatban van, egy erre specializált külső jogász végzi.

A további részletek közlését jelenleg nem tartjuk helyénvalónak" - olvasható a Red Bull közleményében.

Az m4sport.hu információi szerint már a januári alpesi sí-világkupa versenyen, amelyen több F1-es résztvevő is jelen volt, elkezdett terjedni a hír, miszerint Christian Hornert valamivel vádolják.

A Forma-1 2024-es szezonja a február 29-én rajtoló Bahreini Nagydíjjal veszi kezdetét.

A szakértők ezúttal is a címvédő Red Bullt és a csapat holland pilótáját, a háromszoros világbajnok Max Verstappent tartják a világbajnokság legnagyobb esélyesének.