Vágólapra másolva!
Az autóversenyzők és mérnökeik közötti kapcsolat egészen új szintjét képviseli a Formula E-ben a McLarennél Jake Hughes és Alan Cocks, ugyanis randizós vicceket mondott a pilóta fülébe verseny közben a mérnöke.
2024 Formula E Sao Paulo, Jake Hughes
Jake Hughes nem unatkozik a versenyek közben 
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A pilóta és mérnöke már nem először hallhatóak furcsa, versenypályán egyáltalán nem megszokott diskurzus közben a csapatrádióban: a Dirija ePrix alatt például lovakról és a gyönyörű Holdról beszélgettek - írja a Racingline.

Viccmesélés a csapatrádióban 

Alan Cocks ezúttal a tokiói futam alatt – a Mitch Evans balesete miatt elrendelt biztonsági autós periódus közben – pilótájának rekeszizmait vette támadásba. 

Te, akarsz egy viccet? – kérdezte Cocks.
Jöhet, ráérek – felelte a versenyautóból Hughes.
Miért adnak jó randizási tanácsokat az autóversenyzők?
Fogalmam sincs.
Mert ki vannak képezve arra, hogy észrevegyék a red flageket.
Ez rémes. Igazából nagyon jó, de azt mégsem mondhatom, szóval rémes” – reagált Hughes.

A „red flag” egy a társkeresésben újabban közkeletűvé vált, a magyar nyelvben is átvett kifejezés, amely vészjósló, rossz jelekre utal az ismerkedés kezdeti szakasza során. A versenypályán pedig ugyebár a megszakítást jelenti a piros zászló.

Cocks nem adta fel, ezt követően egy olyan szóviccel, ami magyarul nehezen fordítható.

– És miért nem ajánlatos randizni egy autóversenyzővel?
– Nem tudom, mondd!
– Mert többségüknek foltok vannak a múltjában.

Itt a csattanó angolul úgy hangzott, hogy „most of them have got a chequered past”, ami egyrészt szó szerint azt jelenti, hogy fekete és fehér foltok, vagyis jó és rossz dolgok tarkítják a múltjukat, másrészt pedig arra utal, hogy a versenyzőket intette már le kockás zászló (ami angolul chequered flag).

„Ó, fogd be, fogd be!” – mondta minderre Hughes, aki végül csak a 14. helyen ért célba a futamon, így lemaradt a pontszerzésről.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.