Vágólapra másolva!
Meglepő felvétel került nyilvánosságra a Red Bull Forma-1-es csapatának holland pilótájáról, Max Verstappenről, aki az Emilia-Romagna Nagydíj időmérőjén a középső ujjával bemutatott egy Ferrari-szurkolónak. Később mégis az imolai kvalifikáción lefelé forduló hüvelykujjat mutató drukker kért elnézést.

Max Verstappen sorozatban a nyolcadik pole pozícióját szerezte meg az Emilia-Romagna Nagydíjon, ezzel Ayrton Senna 1988-89-ben elért rekordját beállította, továbbá Alain Prost 1993-as szezonkezdetét is lemásolta a holland azzal, hogy sorozatban 7 pole pozícióval kezdte a szezont. Az imolai kvalifikáción azonban egy nem mindennapi esetnek is főszereplője volt a Red Bull háromszoros világbajnoka: a középső ujjával bemutatott egy Ferrari-szurkolónak, aki lefelé forduló hüvelykujjat mutatott felé.

Forma-1, F1, Emilia-Romagna Nagydíj, 2024, Max Verstappen
Max Verstappen bemutatott egy Ferrari-szurkolónak Imolában 
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

„Van egy mókás történetem az időmérőről. Ahogy a boxutcába hajtottunk, sok ember tapsolt, de volt egy fickó, aki mást csinált. Emiatt 

felmutattam neki az ujjam, és amikor legközelebb érkeztem, már tapsolt. Szóval tanulnak! 

Könnyű nem kedvesnek lenni a versenyzőkkel, de én is tudok nem kedves lenni veled. Szerintem utána méltányolta ezt” – idézte az M4 Sport Verstappen szavait az incidensről.

Bocsánatot kért Max Verstappentől a szurkoló

A történtek után a szurkoló és barátja magukra ismertek, és a közösségi oldalukon, videóüzenetben kértek bocsánatot Verstappentől.

„Szia, Max! Csak szeretnénk bocsánatot kérni, amiért idióták voltunk. Sajnálom, Max, hogy lefelé mutattam a hüvelykujjamat neked, és szerettük volna elmondani, hogy igazán sajnáljuk! 

A mi hibánk, hogy felmutattad a középső ujjad, nem a tiéd. 

És valójában nagyon büszkék vagyunk, hogy bemutattál nekünk. Felugrottunk, mint a kislányok – mondta Walrico és Gino. – Köszönjük, Max! Ezek után egy legenda lettél számunkra, és szeretünk ezért!”

A 2024-es Forma-1-es szezon a hétvégén, május 24. és 26. között a Monacói Nagydíjjal folytatódik. Hét versenyhétvége után a végül az imolai futamot is megnyerő Max Verstappen 161 ponttal vezeti az összetettet a 113 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 107 pontos Sergio Pérez áll,mögötte Lando Norris 101, Carlos Sainz pedig 93 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!