Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentették, hogy távozik a Ferrari kasztniért felelős technikai igazgatója, Enrico Cardile, aki brit riválisnál folytatja majd a pályafutását.

Régóta pedzegették, hogy a Lawrence Stroll és főleg a szaúd-arábiai Aramco millióival kitömött Aston Martin szemet vetett a Ferrari egyik műszaki kulcsemberére, Enrico Cardilére.

Enrico Cardile
Enrico Cardile távozik a Ferraritól 
Fotó: X

A silverstone-i alakulat részéről hivatalos közlés még nincs, de úgy tűnik, sikerrel jártak,

 ugyanis a Ferrari hétfőn délután bejelentette, hogy az eddig a kasztniért és aerodinamikáért felelős technikai igazgatóként dolgozó Cardile azonnal hatállyal távozik a maranellói alakulattól 

- szúrta ki a Vezess.

Az olasz mérnök két évtizedet töltött a Ferrarinál, 2005-ben csatlakozott az olasz márkához, 2016-tól lett a Forna-1-es csapat aerodinamikai főnöke, három éve a kasztniért felelős vezetővé tették, majd 2023-ban mindkét terület főnöke lett technikai igazgatói poszton.

Az Aston Martin még nem kommunikált Cardile érkezéséről, de minden bizonnyal a lehető leghamarabb szeretnék munkába állítani, ezért is kezdheti már meg most a Forma-1-ben bevett „kényszerszabadságát”.

Úgy tudni, az Aston nagyon szeretné megszerezni Adrian Newey-t is, aki egyelőre továbbra sem hozott döntést arról, hol folytatja a Red Bulltól való, 2025 végi távozását követően.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről