Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának tanácsadója, Helmut Marko aláírta új szerződését, így további három évig marad a címvédőnél.

Eldőlt Helmut Marko jövője

Max Verstappennel az élen a Red Bull 2023-ban totálisan leuralta az F1 mezőnyét, a holland pilóta sorozatban harmadszor lett világbajnok és az osztrák istálló is meggyőző fölénnyel védte meg vb-címét a konstruktőrök között. A rengeteg siker mellett azért ellentétek és feszült helyzetek is adódtak a csapat háza táján, szezon közben arról is lehetett hallani, hogy a 80 éves tanácsadó, Helmut Marko napjai meg vannak számlálva.

Az egykori versenyző rendre cáfolta a távozásával kapcsolatos pletykákat, és a hírek szerint már biztossá vált, hogy marad a Red Bullnál, ugyanis aláírta új szerződését, ami további három évre szól.

A Red Bull álomtriója, Christian Horner, Max Verstappen és Helmut Marko Forrás: AFP/Ben Stansall

Helmut Marko még mindig imádja az F1 világát

Az osztrák szakember ugyan már elmúlt 80 éves, ám továbbra is élvezi a Forma-1 világában betöltött szerepét, a rengeteg utazást és a sokrétű feladatait.

Péntek délelőtt 11 órától vasárnap estig végzem a munkámat a Red Bull Racingnél és élvezem!" - idézte a formula.hu Marko szavait.

Marko maradása azt is jelenti, hogy az F1-et jelenleg uraló Red Bull vezetősége változatlan marad a következő időszakra és a versenyzők személyét illetően sem lesz változás. Korábban rengeteg pletyka látott napvilágot arról, hogy a pilótapáros tagjai közül Sergio Pérezt lecserélik valaki másra, hogy Verstappen erősebb csapattársat kapjon, ám a mexikói a következő idényben is marad az istállónál.