Vágólapra másolva!
A hírek szerint továbbra is a thaiföldi tulajdonosok bizalmának köszönheti Christian Horner, hogy az egyre nagyobb károkat okozó ügy ellenére még betöltheti a pozícióját csapaton belül.

Nagy az ellentét a Red Bullon belül 

Az F1-Insider.com információi szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy 

nagy az ellentét a Red Bull alakulatán belül Christian Horner ügyével kapcsolatban. Habár a meghallgatások megtörténtek, és Horner tagadja a vádakat, továbbra sem született döntés.

Christian Horner, Red Bull
Távozik Horner a Red Bulltól? 
 (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

A csapatfőnök ráadásul ott volt a bahreini előszezoni teszteken, ami már a Liberty Media számára is kellemetlen volt, hiszen ezzel a fő figyelem egy része nem a sportértékre, hanem erre az ügyre irányult - írja a Motorsport.

Az F1-Insider.com információi szerint a fő problémát az adja, hogy a Mark Mateschitz az édesapja halála után 49 százalékot örökölt a cégcsoport tulajdonosi egészéből, és bár ő Oliver Mintzlaff vezérigazgatóval megszabadulna Hornertől, a kezük azonban meg van kötve.

Dietrich Mateschitznek ugyanis menedzsmentszerződése volt az 51 százalékos thaiföldi tulajdonosokkal, ami szabad kezet adott neki a különböző operatív döntésekben. Ez magában foglalta a személyi döntések önálló meghozatalát is. Mateschitz 2022 októberében bekövetkezett halála után ez a kulcsfontosságú kiegészítő megállapodás nem került át az örökösökhöz, azaz a fiához. Ennek következtében a thaiföldi család beleegyezése nélkül nem lehetséges Horner felfüggesztése vagy elbocsátása.

A thai család feltétel nélkül kiáll Horner mellett

Chalerm Yoovidhya, a thaiföldi Red Bull család feje megkedvelte Hornert. Ralf Schumacher, aki közeli kapcsolatot ápol a Red Bull családdal, így fogalmazott: „Chalerm számára Horner egyfajta nevelt fiú.”

Feltétel nélkül kiáll mellette. És akár tetszik, akár nem, sajnos a valóság az, hogy a nyugati egyenlőségi értékeink még nem érkeztek meg Thaiföldre. A nő szerepét ott még mindig másképp látják.”

Horner mögött tehát ott állnak a thaiföldiek, akik nem engedik el a kezét, ezzel azonban nagy károkat okoznak a cégcsoportnak, mivel egyre inkább romlik a márka megítélése. Horner helyzete ráadásul csapaton belül is sokat romlott az elmúlt években, köszönhetően annak, hogy egyes megszólalásaival „túlságosan magának akarja tulajdonítani a sikert”, amit a Red Bull-lal elért.

Úgy tűnik azonban, hogy nem kell már sokat várni az ügy lezárására, hiszen a legfrissebb információk szerint a héten végre döntés születik…

Nem is olyan régen a Ford szólította fel a Red Bult a helyzet mihamarabbi tisztázására, később pedig a Forma-1 vezetősége is döntést sürgetett. Mint ismert, a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner  még mindig betölti a csapatfőnöki pozícióját, annak ellenére, hogy a munkahelyi szexuális zaklatás miatt vizsgálat indult ellene az elmúlt hetekben.