Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Mohammed bin Szulajm szerint kárt okoz a Forma-1-nek a Red Bull-főnök Christian Horner botránya. Max Verstappent is megszólaltatták az ügyben.

Christian Horner kárt okoz az F1-nek

A Forma-1-es szezonnyitó Bahreini Nagydíj hétvégéjén a sport mellett továbbra is nagy figyelem hárul a pályán kívüli eseményekre. Ezek főszereplője Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki körül továbbra sem akarnak elülni az istállón belüli botrány hullámai - hívta fel a figyelmet a Vezess.

Christian Horner, Max Verstappen, F1
Kárt okoz a Forma-1-nek a Red Bull-főnök, Christian Horner
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

A brit szakember ügye miatt a bahreini hétvége pénteki napján válságtanácskozást is tartottak, melyen részt vett a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Mohammed bin Szulajm is. A találkozót követően az FIA elnöke röviden ugyan, de meg is szólalt. Kijelentése azonban üzenetértékű.

Ez kárt okoz a sportnak. Emberi oldalról károsít

 – fogalmazott a Financial Times szerint bin Szulajm.

Miközben a brit bulvársajtó azon csámcsog, hogy a feleség Geri Horner végül 

magángéppel mégis Bahreinbe repült férjét támogatni,

 addig a szaksajtó Max Verstappent is megtalálta a vonatkozó kérdésekkel. A háromszoros világbajnok maradt semleges, és próbál csak a vezetésre koncentrálni.

Max Verstappen csak a versenyzésre koncentrál 

„Részemről, valamint ahogy látom, a szerelők és a mérnökök részéről is mindannyian az autóra és a teljesítményre fókuszálunk a hétvégén. Ennek így kell lennie, és ezt folytatjuk tovább. Ez nem a mi dolgunk, nem vagyunk érintettek és azért fizetnek, hogy csináljuk a munkánkat, amit imádunk csinálni” – fogalmazott a holland.

Hozzátette, Horner hihetetlenül jó csapatfőnök, a teljesítmény oldaláról nézve ez megkérdőjelezhetetlen.

"Én ezt nézem. Sokat beszélek Christiannal, természetesen a hétvége során is. Ennek így kell lennie, és így fogjuk folytatni is.”