Péniszmutogatásról és egy zseniális hollandról szólt a szombat

2022.12.04. 08:59

Bár szombaton megkezdődtek a nyolcaddöntők a katari labdarúgó világbajnokságon, a nap legnagyobb sztorija még a pénteki Svájc-Szerbia mérkőzésről szólt. Szombaton kapott nagyobb nyilvánosságot a holland kapitány, Louis van Gaal bizarr nyilatkozata, este pedig már focit láthattunk, a hollandok győzelmében főszerepet játszott egy fiatal szélső, Denzel Dumfries.

Ahogy az várható volt forrtak az indulatok a Svájc-Szerbia mérkőzésen a G csoport utolsó fordulójában. Mindkét csapat a továbbjutásért lépett pályára, egy olyan meccsen, amit komoly politikai felhajtás övezett a svájci csapat albán származású játékosai, illetve a 2018-as vb-csoportmeccsük mutogatásai miatt. Utóbbiból ezúttal sem volt hiány: de ezúttal a kétfejű sas helyett mindenki a péniszét markolászva üzengetett a túloldalra. Hogy miért? Alapos cikkünkből ez is kiderül.

Xhaka kezdte, Vlahovics folytatta:

Louis van Gaal, mire megöregszik egészen szimpatikus fickó lesz. Már manchesteri performanszai is a jó irányba tett lépésként értékelhetőek, a focivébén pedig egyértelműen ő az egyik legszórakoztatóbb figura. Az első napokban a sajtótájékoztató során megölelgetett újságírónak tett gesztussal került címlapokra, az USA elleni nyolcaddöntő előtt pedig egy bizarr nyilatkozatta, amelyben a remek arcszínét a koporsóban is megőrző édesanyjával példálózott.

A jó szín családi hagyomány nálunk, gének kérdése, amikor halott édesanyámat utoljára néztem meg a végső búcsú előtt a koporsójában, csodálatosan pirospozsgás volt az arca.

Várjuk a folytatást az argentinok elleni negyeddöntő előtt. 

Denzel Dumfries (22) volt a meccs hőseForrás: AFP/Adrian Dennis

Merthogy a torna első nyolcaddöntőjében a hollandok a várakozásoknak megfelelően magabiztosan győzték le az Egyesült Államokat. A győzelem fő letéteményese a lassan formába lendülő és ezúttal is gólt szerző Memphis Depay mellett a hollandok 26 éves jobboldali védője, Denzel Dumfries volt, aki két gólpasszt követően a harmadik találatot már maga jegyezte.

A nyolcaddöntőnket jól ki is beszéltük a Szpíker Korner vb-podcast sorozatában. Előbb a Hollandia-Egyesült Államok mérkőzésen volt a sor:

Majd este Messiék produkciója mellett sem mentünk el szó nélkül: 

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!