Előzetesen a végső sikerre is esélyesnek gondolt csapatok búcsúja következhet

Események

QATAR22, QATAR2022, WORLDCUP22, WORLDCUP2022, WORLDCUP, QATAR, K Horizontal
Belgium's Eden Hazard, Belgium's Romelu Lukaku and Belgium's Kevin De Bruyne leave at the half time during a soccer game between Belgium's national team the Red Devils and Morocco, in Group F of the FIFA 2022 World Cup in Al Thumama Stadium, Doha, State of Qatar on Sunday 27 November 2022. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Kövesse velünk a világbajnokság 12. játéknapját, december elsején további két csoport küzdelmei fejeződnek be, ráadásul olyan csapatok búcsúzhatnak, mint Németország vagy Belgium.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül35 bejegyzés
08:51
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Mutatjuk is a csütörtöki programot

F csoport, 3. (utolsó) forduló:
Kanada-Marokkó, Doha (al-Tumama Stadion) 16.00
Horvátország-Belgium, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) 16.00

 

 

E csoport, 3. (utolsó) forduló:
Japán-Spanyolország, al-Rajjan (Halifa Stadion) 20.00
Costa Rica-Németország, al-Hor 20.00

08:52
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb két olyan csoport, amelyből minden csapat továbbjuthat még

Az esélyekről és a forgatókönyvekről ITT lehet olvasni bővebben.

08:53
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Visszapillantó

Ha lemaradt volna a tegnapi nap legérdekesebb eseményeiről, akkor ezzel a cikkel gyorsan képbe helyezheti magát.

09:23
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

A sérga lapokon is múlhatott volna a lengyel továbbjutás

Erről beszélt a lengyel szövetségi kapitány, és arról, mit szólt, amikor a játékosa sárga lapot kapott. 

09:53
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Laidouni-show

A tunéziai válogatott 1-0-ra nyert a címvédő francia válogatott ellen a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában, de így sem jutott tovább, mert a franciák és az ausztrálok mögött a harmadik helyen végzett. A mérkőzésen kiválóan játszott a Ferencváros játékosa, Aissa Laidouni, aki amellett, hogy gólpasszt egy fantasztikus kötényt is kiosztott.

10:52
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Távozott a mexikói kapitány

A mexikói labdarúgó-válogatott az utolsó pillanatokig versenyben volt a nyolcadöntőbe jutásért, de "csak" 2-1-re győzte le szerdán este Szaúd-Arábia csapatát, így utazhat haza a katari világbajnokságról, szövetségi kapitánya pedig távozik posztjáról.

11:11
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

A német focistafeleség fehérneműben sokkal

A német fociválogatott játákosának, Mario Götzének a gyönyörű barátnője szexi fehérneműben őrjíti meg a rajongóit. Íme, az erotikus fotók Ann-Kathrin Brommelről.

Ann-Kathrin Brommel szívesen pózol szexi fehérneműkben Forrás: instagram.com/annkathrin
11:40
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Messi és Lewandowski sugdolózott

Az argentin labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott szerdán a lengyel csapat felett a katari világbajnokságon, így első helyen jutott nyolcaddöntőbe a C csoportból, míg riválisa - Mexikóénál jobb gólkülönbségével - veresége ellenére másodikként ugyancsak a legjobb 16 közé lépett. A meccs után Lionel Messi és Robert Lewandowski összeölelkezett és egymás fülébe súgott valamit. Vélhetően soha nem tudjuk meg, hogy pontosan mit, de nem lennék meglepődve, ha a lengyel klasszis arról győzködte volna a PSG klasszisát, hogy térjen vissza a Barcelonához.

12:30
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Óvnak a franciák

Megóvják a meccs végi döntést, Griezmann góljával kapcsolatban a franciák. A döntés sokamindent nem befolyásolt, de 2014 óta először kaptak így ki vb-n a franciák.

Antoine Griezmann hiába lőtt a kapuba Forrás: AFP/Franck Fife
13:23
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Irán hazatérésére figyelt a világ

Néhány tucat zászlókat lengető szurkoló fogadta szerdán késő este a teheráni repülőtéren az iráni labdarúgókat, miután a válogatott nem jutott be a nyolcaddöntőbe a katari világbajnokságon.

13:38
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Mutatjuk az újabb mémeket

A főszereplő természetesen Lionel Messi és az ergentin válogatott, amely nagyon véleményes tizenegyest kapott Lengyelország ellen.

Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev
14:14
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Fejbe lőtték az iráni tüntetőt

Újabb brutális iráni történet a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság idején: az Egyesült Államok ellen elszenvedett 1-0-s vereséggel biztossá vált, hogy Irán búcsúzik a tornától. Az országban a kormányellenes tüntetők nyilvánosan ünnepelték a válogatott búcsúját, Mehran Szamakot emiatt lőtték fejbe a biztonsági erők – számolt be róla a BBC.

14:57
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Megáll az ész Griezmanntól

Megszakítás nélkül hetvenedik alkalommal szerepelt a francia válogatottban Antoine Griezmann - írta a katari vb szerdai napját értékelve a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

15:10
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Messi égése

Az argentin válogatott sztárja, Lionel Messi a lengyelek elleni utolsó csoportmérkőzésen is kihagyott egy büntetőt, így már kétszer hibázott a világbajnokságokon, erre pedig korábban csak egy játékos volt "képes" - írta a katari vb szerdai napját értékelve a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

15:17
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Fáradnak az újságírók Katarban

Minden lehetőséget ki kell használni a pihenésre:

15:55
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Szczesny és Messi fogadott a tizenegyes előtt

De nem arra, hogy Messi belövi-e, így fizethet a lengyel kapus.

Forrás: Getty Images/Richard Heathcote
16:04
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Véget ért a vb a portugálok sztárjának

A csapathoz közel álló forrás szerint Nuno Mendes játékára nem számíthat a továbbiakban a katari labdarúgó-világbajnokságon már biztosan nyolcaddöntős portugál válogatott.

16:40
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Ezért fontos a portugáloknak a csoportelsőség

Nem a brazilokat szeretné elkerülni, hanem egy nappal több pihenőt szeretne csapatának Fernando Santos, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ezért tartja fontosnak, hogy az élen végezzenek a katari világbajnokság H csoportjában.

Fernando Santos a csoportelsőséget célozza meg Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A szakvezető a dél-koreaiak elleni pénteki találkozójukat felvezető sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nem ugyanaz három, mint négy nap pihenővel játszani a következő mérkőzést.

utalt a G csoportban élre várt brazilok elkerülésére vonatkozó felvetésekre. - Megértem, hogy felmerül ez a gondolat, de sem én, sem Tite nem fogunk aggódni emiatt" - tette hozzá Santos.

16:46
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

A kórházban ápolt Pelének üzent a brazil válogatott

A 82 éves, háromszoros világbajnok legenda szerdán került kórházba, de amint az Egyesült Államokban élő lánya elmondta, édesapja a korábbi médiaértesülésekkel szemben "nincs életveszélyben", a vastagbélrák elleni gyógyszeres kezelését állítják be az orvosok.

A háromszoros világbajnok Pelének üzentek a brazilok Forrás: Agęncia Estado via AFP/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados./Domicio Pinheiro

A szövetségi kapitány, Tite a már biztos nyolcaddöntős csapat nevében a "legjobbakat, és mielőbbi gyógyulást" kívánt Pelének, akinél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, és emiatt többször kapott kórházi kezelést.

16:50
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarázkodik a kínos vb-kudarc után a dánok szövetségi kapitánya

"Az az érzésem, óvatosnak kell lennünk, ne vegyük természetesnek, hogy olyan jól teljesítünk, mint az elmúlt években" - fogalmazott dohai sajtótájékoztatóján a tavaly Eb-elődöntős dánok szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand, akinek együttese a Nemzetek Ligájában is jól teljesített, többek között kétszer legyőzte a vb-címvédő franciákat.

Gyenge teljesítményt nyújtottak ezen a vb-n a dánok Forrás: AFP/Paul Ellis

A dánok a vb-n gól nélküli döntetlent játszottak a tunéziaiakkal, majd 2-1-re kikaptak a franciáktól, végül 1-0-ra az ausztráloktól, így csak a negyedik helyen végeztek a D csoportban.

16:58
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Így jutottunk el a horvát-belga csoportrangadóra

Helyszínről tudósító kollégánk, Lantos Gábor kalandos útja a horvát-belga rangadó előtt:

18:00
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Íme a világbajnokság legnagyobb potyagólja - videó

A katari labdarúgó-világbajnokság eddigi legnagyobb potyagólját hozta a Kanada-Marokkó mérkőzés. A kanadai kapus elképesztő hibája után szerzett vezetést Hakim Zijes.

18:12
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Ezért nem kaptak tizenegyest a horvátok

A belgák elleni csoportrangadón büntetőt kaptak Luka Modricék, azonban kiderült, hogy a horvát támadást minimális les előzte meg.

Végül nem kaptak tizenegyest a horvátok Forrás: AFP/Chandan Khanna
18:15
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

A németek világbajnok focistája elköszönt a katari vb-től

A 2014-ben világbajnokságot nyert német válogatott egyik legfontosabb játékosa, Mesut Özil egy stadionképpel búcsúzott el a katari vb-től, ahol a helyszínen követte a csoportmeccseket.

18:26
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Így szurkoltak a legendás argentin focisták Messikéknek - videó

Az argentin labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott szerdán a lengyel csapat felett a katari világbajnokságon, így első helyen jutott nyolcaddöntőbe a C csoportból. A mérkőzésen olyan korábbi legendás játékosok szurkoltak Messiéknek a lengyelek ellen

mint Kun Agüero, Gabriel Batistuta, Juan Pablo Sorín, Esteban Cambiasso, Javier Zanetti, és Hernán Crespo.

19:14
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Lukaku teljesen összetört a horvátok elleni meccs végén

A horvát válogatott gól nélküli döntetlent játszott a belga csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában, ezzel második helyen jutott a 16 közé. A hajrában Romelu Lukaku negatív hőssé vált, ugyanis kétszer is közvetlen közelről - mindkét esetben az ötösön belülről - hibázott.

A belgák csatára vigasztalhatatlan volt a meccs végén, és a fejét a kezeibe temetve búslakodott.

19:21
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Továbbjutott Marokkó és Horvátország, a belgák elbuktak

Marokkó 1986 után másodszor jutott tovább vb-csoportjából, míg Kanada az 1986-os szerepléséhez hasonlóan ismét pont nélkül maradt.
F csoport, 3. forduló:
Kanada-Marokkó 1-2 (1-2)
Doha, al-Tumama Stadion, 43 102 néző, v.: Raphael Claus (brazil)
gólszerzők: Aguerd (40. - öngól), illetve Zijecs (4.), En-Neszjiri (23.)
Horvátország-Belgium 0-0
al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 43 984 néző, v.: Anthony Taylor (angol)

19:31
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

A dühös Lukaku betörte a kispad üvegét - videó

A horvát válogatott gól nélküli döntetlent játszott a belga csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában, ezzel második helyen jutott a 16 közé. A meccsen több nagy helyzetet is kihagyó Lukaku alig bírt magával a lefújás után,

és a belga csatár dühében betörte a kispad üvegét is.

21:09
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Modric a gyerekeivel együtt ünnepelt a pályán

A horvát válogatott gól nélküli döntetlent játszott a belga csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában, ezzel második helyen jutott a 16 közé. A horvátok klasszis középpályása a gyermekeivel ünnepelt a lefújás után a pályán.

21:57
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Rodri többet passzolt az első félidőben mint a teljes japán csapat

Egy góllal vezet a spanyol válogatott Japán ellen, és Luis Enrique csapata óriási fölényben játszik. A védősorban játszó Rodri (115) és párja, Pau Torres (109) az első félidőben több passzt hajtott végre, mint a teljes japán csapat.

22:16
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

A cserejátékosaik repítik Japánt a vb-ken

A cserejátékos Ritsu Doan és Ao Tanaka góljaival Japán vezet Spanyolország ellen. Japán utolsó három világbajnokságokon szerzett gólját is cserejátékos szerezte éppúgy, mint az első húsz gólt a korábbi világbajnokságokon.

22:59
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Elképesztő izgalmak után Japán megverte a spanyolokat és továbbjutott

A japán csapat 2-1-re legyőzte a spanyol válogatottat a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában, így előbbiek csoportelsőként, utóbbiak csoportmásodikként jutottak a nyolcaddöntőbe. A német válogatott 4-2-re legyőzte Costa Rica csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában, de mivel a másik mérkőzésen Japán nyert Spanyolország ellen, a németek csak a négyes harmadik helyén végeztek és búcsúztak.

23:10
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

A világ legjobb edzőinek csapatait búcsúztatták a japánok

Óriási meglepetést okozva Japán az E csoport másik korábbi világbajnokát, Spanyolországot is legyőzte, így első helyen lépett a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe, míg Németország sorozatban második tornáján búcsúzott a csoportkörben. Morijaszu Hadzsime csapata két olyan csapatot is legyőzött az E-csoportban, akiket világhírű edzők vezettek: a spanyolokat Luis Enrique, a németeket pedig Hansi Flick.

Japán hétfőn Horvátországgal, Spanyolország kedden Marokkóval játszik a nyolc közé jutásért.

23:22
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Bejelentette visszavonulását Thomas Müller

A német csapat világbajnok középpályása a Costa Rica ellen 4-2-re megnyert mérkőzés után a pálya szélén nyilatkozva jelentette be visszavonulását a válogatottól Thomas Müller. A Bayern München középpályása 2010 óta 121 válogatott mérkőzésen 44 gólt lőtt. 2010-ben bronzérmes volt a vb-n, 2014-ben pedig a világbajnok csapat egyik vezéreként emelhette magasba a trófeát.

Thomas Müller 12 év után köszönt el a német válogatottól Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Igazi élmény és megtiszteltetés volt a német válogatottban játszani" - mondta búcsúzoóul.

23:37
december 01, 2022
Vágólapra másolva!

Köszönjük a figyelmüket!

Várjuk önöket pénteken is. 16 órától Dél-Korea - Portugália és Ghána - Uruguay, míg 20 órától Kamerun-Brazília és Svájc-Szerbia mérkőzést rendeznek a csoportkör zárásaként. Addig is jó pihenést!