Vágólapra másolva!
A francia kupa negyeddöntői közül hármat is szombaton játszottak le, és bár két párosításban is pályára lépett egy alacsonyabb osztályú együttes, a legjobb négy közé csak élvonalbeli csapatok jutottak. Ez azért számít kisebb meglepetésnek, mert a jelenleg a másodosztályban szereplő Racing Strasbourg címvédőként esett ki, míg a Libourne St. Seurin korábban már két élvonalbeli gárdát is kiejtett. A legnagyobb szenzáció azonban kétségtelenül az volt, hogy a PSG otthon szenvedett vereséget a Lorient-tól.

A párizsi együttesre nem a legjobb idők játnak mostanában, hiszen a bajnokságban "csak" a harmadik helyen áll a gárda (ráadásul a mögötte helyet foglaló Auxerre három meccsel kevesebbet játszott), múlt hétvégén kiesett a ligakupából, ráadásul a trénert, Luis Fernandezt túl heves reklamálása miatt visszaesőként fél évre eltiltották a kispadtól. A szakember ennek megfelelően csak a lelátóról nézte a Lorient elleni kupa-negyeddöntőt, de a drukkerekkel együtt biztos győzelmet várt, annál is inkább, mert a kiesés ellen küzdő breton együttes úgy ítélte meg, hogy a bajnokság fontosabb a számára, és ezért tartalékosan küldte pályára együttesét.

Nem szerepelt a vendégeknél két legjobb csatáruk, a góllövőlista második helyét elfoglaló Jean-Claude Darcheville és Pascal Feindouno sem, ennek megfelelően a Lorient csak elvétve veszélyeztette a fővárosiak kapuját. Amikor azonban odakerült, könyörtelenül kihasználta lehetőségeit, Cédric Chabert kapáslövésével jutott előnyhöz. A hazai együttes ezt követően, ha lehetséges, még nagyobb elánnal rohamozott, Fernandez helyettese, Jean-Louis Gasset előbb Jay-Jay Okochát küldte a pályára, majd a mérkőzés vége felé már négy csatárral játszatta együttesét, de a párizsiak nem tudtak kifogni a Lorient portásán, Stéphane Le Garrecen.

A sorozat eddigi meglepetéscsapata egyértelműen a negyedik osztályban vitézkedő Libourne St. Seurin volt, amely már két élvonalbeli együttest, a Lille-t és a Metzet is elbúcsúztatta, és most közel állt ahhoz, hogy a Bastiával is ugyanezt tegye. A kiscsapat, akárcsak két korábbi mérkőzésén, megint a hosszabbításig jutott, ám a ráadásban ezúttal nem ők szereztek gólt, hanem a vendégek, Tony Vairelles révén. A korzikai együttes utoljára tíz évvel ezelőtt jutott be a legjobb négy közé, ám akkor az emlékezetes stadionkatasztrófa (a bastiai Furiani-stadion lelátója leomlott, számos halálos áldozatot követelve) nem fejezték be a küzdelmeket. A legjobb négy között ott van még a CS Sedan is, amely a címvédő Racing Strasbourgot búcsúztatta. Ezen a találkozón is csak egy gólt döntött, és ezt a hazaiak középpályása, Ludovic Asuar szerezte tíz perccel a lefújás előtt.