Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján csalódást okozott a rangadónak beharangozott Villarreal-Manchester United mérkőzés, amelyen nem bírtak egymással a csapatok, pedig a hazaiak az utolsó 26 percben emberelőnyben játszottak Wayne Rooney kiállítása miatt. Az angolok csatára kissé hevesen reklamált Kim Milton Nielsen bírónál, és Sir Alex Ferguson bosszúsan fogadta játékosa forrófejűségét.

Az A csoportban a Bayern München Bécsben győzte le a Rapidot, a győztes gólt szerző perui Guerrero komikusnak aposztrofálta a mozdulatsort, ami a három pontot eredményezte. "Nem is láttam a labdát, csak azt, hogy helyzetben vagyok. Azt hiszem, a legviccesebb gól volt, amit valaha szereztem" - mondta a dél-amerikai csatár, aki a kapusról kipattanót úgy küldte a hálóba, hogy a bal lábával a jobbra rúgta a labdát, ami így is a hálóba csorgott.

A Korsós Györggyel felálló zöld-fehérek kétszer is a kapufát találták el, de a legközelebb a gólszerzéshez Valachovic állt, aki büntetőből sem tudta bevenni Kahn kapuját. "A jobb sarkot választottam, és nagyon sajnálom, hogy hibáztam. A csapattársak nem piszkáltak, hanem vigasztaltak a meccs után, ami jólesett" - mondta a szlovák hátvéd.

A csoport másik nagyágyúja, a Juventus is idegenben diadalmaskodott, a Zebrák a Bruges otthonában nyertek 2-1-re. Fabio Capello, a torinóiak mester meglepő vallomást tett a találkozó után: "Még soha nem láttam ilyen mérkőzést a Bajnokok Ligájában. Hihetetlen, hogy a rengeteg helyzet ellenére csak 2-1 lett az eredmény, de elégedett vagyok a csapattal, mert remekül játszottunk."

A Juve mestere nem feledkezett el a csapat színeiben századik gólját elérő Trezeguet-ről sem: "Nagy teljesítmény, hogy elérte a századik gólt, de rászolgált, mert egész meccsen nagyon veszélyesen játszott, csak emberére akadta a belgák kapusában, aki a mezőny legjobbja volt, bravúrok egész sorát mutatta be."

Jan Ceulemans, a Bruges trénere kicsit csalódott volt, de elismerte, hogy a jobbik csapat nyert. "Rendkívül erős ellenféllel találkoztunk, és csak a kapusunknak köszönhettük, hogy 0-0-val zárult az első félidő. A második bekapott gól eldöntötte a meccset, de attól szép ez a játék, hogy a szépítés után nyomás alatt tudtuk tartani az olaszokat."