Vágólapra másolva!
Amíg Angliában és Olaszországban gyakorlatilag komoly rangadó nélkül telik el a hét, addig Spanyolországban és Németországban akad érdekes párosítás. A Primera Divisiónban városi derbire kerül sor, Madridban ugyanis az Atlético és a Real méri össze erejét. A Bundesligában a még veretlen Schalke a címvédő és listavezető Bayern Münchent fogadja.

A labdarúgó Bundesliga 9. fordulójának rangadóját Gelsenkirchenben rendezik. A bajnokságban még veretlen Schalke 04 a listavezető, bajnoki címvédő Bayern Münchent fogadja.

A bajorok a 2001 augusztusában átadott új arénában még egyszer sem nyertek, négy mérkőzésükből négyet elvesztettek, ezeknek a találkozóknak az összesített gólkülönbsége 9-1 a Schalke javára. Utoljára 1998. október 17-én hozták el a három pontot a Schalke otthonából (3-1).

Dárdai Pál csapata, az 5. helyen álló Hertha BSC a három pont reményében utazik a 16. Bielefeldhez. Nehezebb dolga lesz Lisztes Krisztián együttesének, a Borussia Mönchengladbachnak (6.) a szezon előtt dobogós álmokat szövő, jelenleg 10. VfB Stuttgart otthonában. A Mönchengladbach utoljára 1994. december 3-án nyert a VfB vendégeként (4-2).

Bódog Tamás csapata, a Mainz a Bayer Leverkusent látja vendégül. A mainziak a tabellán a 17. helyen állnak, egy kategóriában azonban listavezetők: ebben az idényben eddig ők találták el legtöbbször a kapufát (5). A Mainz az elmúlt szezonban szerepelt először az élvonalban, a Leverkusent otthon 2-0-ra legyőzte, idegenben ugyanilyen különbségű vereséget szenvedett.