Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról Aczél Zoltán, a labdarúgó Soproni Ligában 15. helyen álló Diósgyőr vezetőedzője.

A klub hivatalos honlapja arról számolt be, hogy a szakember december 31-én lejáró szerződését még kitölti, de januárban új edző veszi át a csapatot.

"Leültünk tárgyalni Aczél Zoltánnal a folytatásról, de ez szinte azonnal meg is szakadt, ugyanis első feltételem az volt, hogy amennyiben folytatni szeretné a Diósgyőrben elkezdett munkát, mondjon le a magyar labdarúgó-válogatott mellett betöltött pályaedzői állásáról, és koncentráljon teljes egészében a DVTK-ra. Ő ragaszkodott az Erwin Koeman mellett betöltött posztjához" - nyilatkozta Nagy Béla, a DVTK-t működtető kft. ügyvezető igazgatója.

"Büszke vagyok, hogy a DVTK vezetőedzője lehettem, és december 31-ig, a szerződésem lejártáig változatlanul a Diósgyőrt szolgálom" - mondta Aczél Zoltán. "Köszönöm a stáb tagjainak, a játékosoknak és a klub valamennyi alkalmazottjának az együttműködést, a továbbiakban pedig sok sikert kívánok a DVTK-nak."

A Soproni Liga őszi idényében a Diósgyőr három mérkőzésen győzött, háromszor ért el döntetlent és kilenc alkalommal szenvedett vereséget, így 12 pontjával az utolsó előtti, azaz a 15. helyen áll.