Társoldalunk:

Királyból és a büntetőkre is felkészültek a norvégok

2015.11.14. 19:34

Bízik továbbjutásukban Per-Mathias Högmo, a norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki csapatával vasárnap este a magyarok ellen a Groupama Arénában játszik Európa-bajnoki pótselejtezős visszavágót. Az első felvonást Oslóban csütörtökön 1-0-ra nyerték a magyarok.

Az 55 éves szakember a mérkőzés helyszínén tartott sajtótájékoztatón elsőként a párizsi terrorcselekményekre reagált egy Martin Luther King-idézettel: "A sötétség képtelen kiűzni a sötétséget; csak a fény képes rá. A gyűlölet képtelen kiűzni a gyűlöletet, csak a szeretet képes rá."

Per-Mathias Högmo az összecsapással kapcsolatban elmondta, nagyon nehéz mérkőzésre számít, ahol véleménye szerint számukra az a legfontosabb, hogy ők szerezzék az első gólt. Hozzátette, kilencven perc hosszú idő, így türelmesnek kell lenniük.

Minden gólveszélyes norvég a pályán lesz

A szakember szerint Oslóban az egyforma esélyt kínáló szituációkból a magyarok jöttek ki jobban, de bízik benne, hogy a visszavágón ez már nem így lesz. A norvég szövetségi kapitány kiemelte az első mérkőzésen parádésan védő Király Gábort. Elmondása szerint alaposan felkészültek a kapusból, s reméli, hogy ezúttal sikerül majd túljárni Király eszén.

Högmo kiemelte, hogy "minden játékosa a pályán lesz, aki tud gólt lőni", ugyanakkor felkészültek a büntetőpárbajra is. A találkozó 20.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a mérkőzést a spanyol Carlos Velasco Carballo vezeti.