Társoldalunk:

Csak pépeset ehet a kivert fogú magyar focista

2019.02.14. 11:03

Maradandó sérüléseket szenvedett, egy hónapig csak pépeset ehet, és két hét múlva, a lehető legóvatosabban kezdheti meg az edzéseket az NB II-ben szereplő Tiszakécske labdarúgója, akinek múlt hétvégén ütötték ki a fogait a Credobus Mosonmagyaróvár elleni meccsen.

Batizi-Pócsi Balázst, a házigazdát a Tiszakécske játékosa, Vágó Levente könyökölte le a 61. percben. A játékos felső fogsorából kitört egy foga, egy másik kettétört, további kettő pedig meglazult és hátrébb csúszott a szájüregében – írja az Nso.hu.

„A mérkőzés után a csapattársammal és a párommal mentünk be a kecskeméti kórház szájsebészetére, ahol megpróbálták rendbe tenni a fogsoromat. Az ütés következtében egy fogam gyökerestül kiesett, három másik meglazult és befelé állt a számban, ráadásul ezek közül az egyik fele le is törött. Visszaültették az ínyembe a kiesett fogamat, amelyet egy kisfiú talált meg a fűben, és csapatorvosunk gyógyszeres gézbe csomagolta, hogy ne száradjon ki. A következő két hétben nem végezhetek semmiféle mozgást, és hogy a négy sérült fogam közül melyik marad meg, sőt megmarad-e egyáltalán egy is, az csak az egy hónapig tartó kezelések alatt dől el. Ha a szervezetem és az ínyem nem viseli el a visszakerült fogat, implantátumot ültetnek be” – nyilatkozta a sérült játékos. 

Kemény csatát hozott az NB II-es focimeccsForrás: tiszakecskefoci.hu

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága négy soron következő bajnokitól eltiltotta Vágó Leventét a történtek miatt. 

„Fejjel megtoltam a labdát, amikor az ellenfél megütött. Igazából nem érdekel, hogy szándékos volt-e, vagy sem, nem futballpályára való cselekedet. El lehet képzelni, mekkorát kaptam, ha az ő könyökén felszakadt a bőr, és össze kellett varrni” – emlékezett vissza a történtekre Batizi-Pócsi Balázs. 

A Mosonmagyaróvár labdarúgója elnézést kért sporttársától a történtek miatt.