Vágólapra másolva!
Lionel Scaloni szövetségi kapitány behívta a Copa Américára készülő argentin labdarúgó-válogatott keretébe Sergio Agüerót, a Manchester City csatárát, nem lesz ott viszont Mauro Icardi, az Inter támadója.

Agüero a tavalyi világbajnokság óta nem volt a nemzeti csapat tagja. A mostani idényben - melyben az angol bajnokság mellett az FA Kupát és a ligakupát is megnyerte együttesével - 31 gólt szerzett.
A szövetségi kapitány a 23 fős keretben ugyancsak számít a Juventus támadójára, Paulo Dybalára, és

ott van az együttesben a Barcelona ötszörös aranylabdás sztárja, Lionel Messi is. Nem kapott ugyanakkor meghívót az olasz Internazionaléban szereplő Mauro Icardi.

Nem hiányzik Messi a csapattársaknak

Szerdán hajnalban az argentin labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott Mexikó fölött felkészülési mérkőzésen. Az első gólt az Internazionale gólkirálya, Mauro Icardi szerezte, aki öltözői pletykák szerint azért maradt le az oroszországi világbajnokságról, mert nem ápol túl jó viszonyt az ötszörös aranylabdás Lionel Messivel.

A végső győzelemre 1993 óta váró argentin válogatott a legutóbbi két Copán a döntőig jutott, ott azonban tizenegyespárbajban mindkétszer alulmaradt Chilével szemben.

Az idei tornán, mely június 14. és július 7. között lesz majd Brazíliában, az argentin együttes Kolumbiával, Paraguayjal és Katarral találkozik a csoportkörben.

A teljes keret: