Vágólapra másolva!
A Real Madrid kölcsönjátékosaként a Real Sociedadban futballozó Martin Ödegaard idén nyáron nem tér vissza Zinédine Zidane együttesébe.

A 21 éves norvég csodagyerek 2015 januárjában került a Real Madridhoz. A rendszeres játéklehetőség és a fejlődése érdekében kölcsönadták Hollandiába, lehúzott másfél szezont a Heerenveen csapatánál, az előző idényben pedig a Vitesse egyik legjobbja volt.

Madridban sem mondtak le róla, ezért az idei szezonban már spanyol földön adták kölcsön, így került a baszk Real Sociedadhoz. A 21 éves középpályás remek teljesítményt nyújtott a La Ligában, az idei szezonban 30 meccsen hét gólt lőtt és kiosztott nyolc gólpasszt is, ráadásul korábban Zinédine Zidane is kijelentette, hogy a következő szezontól már komolyan számol Ödegaarddal.

Ödegaard gólt lőtt a Real Madridnak a Király-kupa negyeddöntőben Forrás: AFP/Javier Soriano

Sokáig úgy tűnt, a norvég középpályás nyáron visszatér Madridba, és alapember lehet – Modric vagy Kroos posztján – azonban a spanyol AS úgy tudja, hogy a koronavírus-járvány miatt a Real Madrid idénre tervezett fiatalítási projectje csúszik egy évet, ezért Ödegaard a 2020/2021-es szezonra is marad a Real Sociedadban.

A két klub állítólag már mindenben megegyezett egymással. Ödegaard tavaly nyáron két millió euróért került kölcsönben a baszk csapathoz, amely állja a norvég középpályás teljes fizetését. Valószínűleg az idén kötött kölcsönszerződés is hasonló kondíciókat fog tartalmazni.