Megdöbbentő összeg: nyilvánosságra került Lionel Messi fizetése a PSG-nél

Lionel Messi PSG
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi looks on during the French L1 football match between Stade de Reims and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade Auguste Delaune in Reims, northern France on August 29, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia L'Equipe című sportnapilap hozta nyilvánosságra, hogy Lionel Messi három év alatt nettó 110 millió eurót, azaz 38,8 milliárd forintot fog keresni. Egyetlen kitétel, a hároméves szerződését ki kell tölteni. 

A francia sportnapilap információi szerint Messi

az első szezonban 30 millió eurót fog kapni, majd a következő évtől tízmillióval nő ez az összeg, így a kontraktus második és harmadik évében 40-40 millió euróval fog gazdagodni

– írja a Blikk.

Lionel Messi nem járt rosszul azzal, hogy a PSG-hez igazolt Forrás: AFP/Franck Fife

Ami még lényeges, hogy

ezek az összegek már adózás utáni pénzek, vagyis nettóban keres majd ennyit a Barcelonától igazolt világsztár. Az alapnak számító 90 millió euróhoz csapják majd a 10-10 milliós hűségbónuszt.

Ezek az összegek gyakorlatilag megegyeznek azzal a pénzzel, amit a csapat másik sztárja, Neymar keres, akivel 2025-ig hosszabbított a párizsi klub, csak a brazilnál nincsenek bérnövekedések.

Ráadásul Messi fizetésében nincsenek benne a célprémiumok, ami egy esetleges bajnoki cím, kupagyőzelem, vagy Bajnokok Ligája-siker esetén még járnának.

Ha csak az évi fizetését, azaz 30 millió eurót vesszük alapul, az 10,5 milliárd forintnak felel meg.