Szexuális zaklatással vádolják a Chelsea BL-döntős edzőjét

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT
Avram Grant 2017-ban ghánai szövetségi kapitányként
Vágólapra másolva!
Több nő is szexuális zaklatással vádolja a Chelsea korábbi Bajnokok Ligája-döntős szakemberét, az izraeli Avram Grantot.

A 66 éves szakember 2008-ban vezette BL-döntőbe a Chelsea-t, de dolgozott többek között a Portsmouth és West Ham csapatainál, és volt ghánai, valamint izraeli szövetségi kapitány is. Egy izraeli tévéműsorból derült ki, hogy többen zaklatással vádolják a szakembert és azzal, hogy kényszerítette, hogy vele töltsék az éjszakát.

Avram Grant 2017-ben ghánai szövetségi kapitányként Forrás: AFP/Steeve Jordan

A szakember állítása szerint nem tett semmi rosszat vagy éppen jogsértőt, de a FIFA etikai bizottsága máris jelezte, hogy vizsgálódni fog.

„Tisztázni akarom a dolgot. Soha nem volt és nem is lesz olyan, hogy agresszíven viselkedtem volna nőkkel vagy bárkivel. Minden szexuális kapcsolatom konszenzuson alapult" – nyilatkozta Grant az üggyel kapcsolatban és mindenkitől elnézést kért, akit munkája során megbántott az évek során.

Több érintett nő is újságíróként dolgozik, egyikük azt állította, hogy Grant 2020-ban azzal az indokkal csábította a lakásába, hogy segítsen neki munkát találni, majd ott vetkőzésre kényszerítette. Egy modell azt állította, hogy szintén álláskeresési céllal invitálta őt az edző angliai hotelszobájába, majd zaklatni próbálta.