Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I góllövőlistájának éllovasa, Varga Barnabás a korábbi gólkirályokhoz, Hahn Jánoshoz és Ádám Martinhoz hasonlóan nyáron külföldre igazolhat.

Sorozatban harmadszor is paksi játékos lehet az NB I gólkirálya, Hahn János és Ádám Martin után ezúttal Varga Barnabásnak van erre remek esélye, aki 19 találattal vezeti a magyar bajnokság góllövőlistáját.

Előbbinek dunaszerdahelyi, utóbbinak dél-koreai szerződést ért a gólkirályi cím, és a magyar válogatottban már bemutatkozott Vargának is valószínűleg lesz rá lehetősége, hogy külföldre igazoljon.

"Ha Barni nem középcsatár lenne, és nem lennének olyan kiváló mutatói, amilyenek szerencsére vannak, akkor 28 évesen nagyon nehéz helyzetben lenne. Főként mindössze két-három számottevő, magyar élvonalbeli szezonnal a háta mögött.

mondta a futballista ügynöke, Paunoch Péter a Metropolnak.

Varga Barnabás legutóbb két gólt lőtt a Fradinak Forrás: MTI/Bús Csaba

"Bár nagyon eredményes góllövő csatárról beszélünk, ő nem egy statikus center:

a sebessége és a játékintelligenciája alapján képes mélységből vagy a szélekről is kapu elé érni, és nagy erőssége a súlypontemelkedése, ütemérzéke és fejjátéka" -

méltatta a FIFA-licences menedzser Vargát, aki legutóbb a Ferencváros elleni 3-2-es győzelemből két góllal vette ki a részét.

Paunoch Péter szerint a 28 éves csatár jövője szempontjából fontos, hogy a rengeteg gólja mellett már bemutatkozott a magyar válogatottban.

"Ezek után valóban könnyen elképzelhető, hogy nyáron külföldre igazolhat, de ez az egyenlet egyelőre még sokismeretlenes. A következő hetekben nyújtott teljesítménye függvénye, hogy merre vezethet tovább az útja.

és nyilván meg akarja találni a számításait az esetleges eladásakor" - tette hozzá Varga játékosügynöke.