Vágólapra másolva!
Kánikula, hőségriadó, vörös riasztás ide vagy oda, hétfőn is zajlott az élet a sport világában.

Kezdjük egy kis hideg vízzel: a magyar férfi vízilabda-válogatott döcögős kezdés után végül simán verte a házigazda Japánt a fukuokai vizes világbajnokság pólótornájának első csoportmeccsén.

Hidegzuhanyként hatott a hír, miszerint úgy tűnik, minden korábbi sajtóértesülés ellenére Szalai Attila nem lesz a BL-induló Union Berlin játékosa. Ugyanakkor valami azt súgja, messze még ennek a sztorinak a vége.

Ugyancsak magyar átigazolási hír: Fabrizio Romano kész tényként közölte hétfőn délután, hogy Kerkez Milos a Premier League-be igazol.

Jut eszünkbe, Premier League: Szoboszlai Dominik megkezdte a gólgyártást a Liverpool mezében.

Az új fiúról meg az ugrott be, hogy Lionel Messit óriási csinnadrattával bemutatták végre új csapata szurkolói előtt. Pechére ott volt a családja is, egyik fia pedig élt is a kínálkozó lehetőséggel.

A Fradi szerdán a BL-selejtező visszavágójára készül, amiről Kristoffer Zachariassen mondott pár udvarias, de határozott szót.

Mi a hasonlóság a Paris Saint-Germain ultrái és a paraatlétikai-vb sztárja, Ekler Luca között. Talán az, hogy a kőkemény párizsi drukkerekhez hasonlóan a bájos magyar sportoló sem ismer kegyelmet. Csakhogy míg előbbiek a csapat által kiszemelt csatárt fenyegetik, addig utóbbi az ellenfeleit tartja rettegésben - szigorúan a rekortánon, persze!

Hétvégén Forma-1 Magyar Nagydíj! Ebből az alkalomból szolgált jó hírekkel a sportért felelős államtitkár.